Барселона разгроми Уеска в мач с 10 гола


Барселона разгроми Уеска в мач с 10 гола
Снимка: Getty Images/Gulliver

2390 0

Барселона разгроми Уеска с 8:2  на "Камп Ноу"в двубой от третия кръг на Ла Лига. Гостите изненадващо откриха резултата, но това не стъписа каталунския тим, а напротив, пое нещата в свои ръце и закономерно победи. Това бе трета поредна победа за отбора на Ернесто Валверде и заедно с Реал Мадрид имат пълен актив точки, но головата разлика на каталунците към този момент е по-добра. 

Още във 2' гостите успяха да се разпишат - Самуеле Лонго стреля с глава, а Ернандес засече от малкото наказателно поле. Пике пък покри засадата при подаването. Радостта за Уеска не продължи дълго и в 15' Лионел Меси с невероятни индивидуални изяви стигна до наказателното поле, откъдето шутира, топката рикошира в лявата греда, след което и влезе във вратата. 8 минути след това Пулидо си вкара нещастен автогол. Това обаче далеч не бе всичко за първото полувреме. В 38' хубав пас достигна до Суарес, който прати топката в долния ляв ъгъл, а в края на полувремето гостите върнаха едно попадение чрез Гаяр, който се озова сам срещу вратаря и не сгреши за 3:2.

Втората част също бе пълна с попадения, но този път само за Барса. Първо в 48' Усман Дембеле с неспасяем шут покачи за 4:2, а 4 минути след него Ракитич също се разписа с невероятен гол, като намери топката от движение. Доминацията на домакините продължи и в 60' Меси се възползва от хубаво подаване, за да отбележи втория си гол в двубоя, а в 80' Жорди Алба вкара за 7:2. В добавеното време на срещата домакините получиха и дузпа, а от бялата точка се разписа Луис Суарес и оформи крайния резултат - внушаващото 8:2. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички