Барселона разби Ейбар, за да продължи безпрецедентната си серия


Барселона разби Ейбар, за да продължи безпрецедентната си серия

1318 0

Барселона продължава безпрецедентната си серия в испанския елит. Шампионите разбиха с 4:0 като гост Ейбар и увеличиха и без това сериозния си аванс пред столичните конкуренти Атлетико и Реал Мадрид.

Мунир даде старт на головата фиеста за Барселона, след като материализира подаване на Луис Суарес. Самият нападател почна на мястото на Неймар, който не взе участие в днешния "спаринг" за каталунците.

Последва още едно попадение до края на полувремето, като точен беше Лионел Меси. Той повтори упражнението и през вторите 45 минути, като беше точен от дузпа - 3:0 в 76'. Крайното 4:0 беше оформено в самия край на мача, като точен беше Луис Суарес.

Това беше гол №26 за уругваеца, който изостава от Кристиано Роналдо за приза "Пичичи" с един гол. Това стана реалност, след като снощи CR7 изригна с 4 гола във вратата на Селта Виго.

Така каталунците по крайно безкомпромисен начин увеличиха аванса си на върха в класирането, събирайки 72 точки – цели 11 повече от Атлетико (Мадрид), който в последния мач за неделя има отговорно гостуване на Валенсия. Ейбар е осми с 36 пункта.

Победата е шеста поредна за Барселона, чиято рекордна серия без продължение продължава – за последно Севиля надви „блаугранас“ с 2:1 в Примера дивисион на 3 октомври миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички