Барселона прави последен опит да привлече Де Лихт


Барселона прави последен опит да привлече Де Лихт
Снимка: Getty Images/Guliver

2886 0

През това лято един от играчите, за които ще се говори най-много е Матайс Де Лихт. Играчът направи уникален сезон, игра в 55 мача за Аякс, вкара седем гола, асистира за още четири и помогна на клуба си да стане шампион за първи път от 2014 година. И стори това едва на 19 години.

Бранителят все още допуска грешки, но талантът му се забелязва от разстояние и това е причината той е да е трансферна цел на редица европейски колоси. Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед се смята, че вече са се отказали от възможността да го привлекат. Ливърпул може да използва като коз Върджил ван Дайк, с когото играят заедно и в националния отбор на Холандия.

По-рано тази пролет се смяташе, че Барселона обаче е големият фаворит. В крайна сметка се стигна до предложение, на което ПСЖ отговори с още по-добра оферта и се смята, че именно френският шампион е първи избор за бранителя в момента. "ESPN" обаче пише, че каталунците са готови да отправят своето последно предложение към Де Лихт и неговия агент Мино Райола, с което ще сложат край на опитите да привлекат 19-годишния защитник.

През това лято се очаква да има пет трансфера, които да "взривят" пазара. Кои са те може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички