Барселона потопи плитко "жълтата подводница" и дръпна с 11 точки на Реал Мадрид (ВИДЕО)


Барселона потопи плитко "жълтата подводница" и дръпна с 11 точки на Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3916 0

Барселона победи Виляреал на "Естадио де ла Серамика" в 21-ия кръг на Ла Лига. Каталунците се наложиха с минималното 1:0, а победният гол бе дело на Педри в 18-ата минута.

Попадението беше забележително, тъй като бе предшествано от страхотна демонстрация на "тики-така" и двойно подаване между халфа и Роберт Левандовски.

Тази вечер Барселона се върна към минималните победи, каквито постигаха в 3 от последните си 5 мача във всички турнири, без да се брои този от днес.

В класирането каталунците са на върха с 56 точки - с 11 повече от втория Реал Мадрид, който обаче е с мач по-малко. "Белите" играят с Елче в сряда. Виляреал е на осма позиция с 31 пункта.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата сериозна възможност в мача беше за гостите. Още в 3-ата минута Левандовски напредна, нахлу в наказателното поле и стреля, но вратарят спаси с тяло. ГОЛ! В 18-ата минута резултатът бе открит, след едно страхотно двойно подаване между Педри и Левандовски, предшествано от отличен пример за тики-така. В резултат младата звезда на Барса се изправи срещу Пепе Рейна и го преодоля за 1:0 на "Естадио де ла Серамика". 

Video edited on Kapwing

Това беше шестият гол на халфа за сезона, а за полския нападател - пета асистенция. В 26' Левандовски откри нов шанс пред себе си, измъквайки се от защитата на "жълтата подводница", за да поеме подаване на Де Йонг, и успя да стреля опасно, но вратарят на домакините спаси.

Неприятен момент в 33-ата минутаа на мача - Франсис Коклен усука коляното си при съприкосновение с Кеси и беше изнесен с носилка от терена. Самуел Чуквуезе зае мястото му.

В първата минута от добавеното време се откри чудесен шанс пред Виляреал да изравни. Хосе Луис Моралес надбяга Кристенсен и успя да отправи изстрел, търсейки близкия ъгъл. Топката обаче премина на сантиметри от страничната греда на Тер Щеген.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона продължава да търси втори гол, за да си реши до известна степен мача. В 55' пред Левандовски се откри възможност да стреля към вратата на Виляреал, пътят към която му бе открит. Той обаче реши да комбинира с включилия се отляво Кеси, с което опропасти ситуацията.

Пет минути по-късно отлична възможност се откри пред "жълтата подводница" - след чудесна комбинация, Пино беше изведен добре срещу вратаря, но миг преди да нанесе удар, Роналд Араухо успя да му отнеме топката и да изчисти.

Последваха две нелоши възможности за Барселона пред противниковата врата - първо, в 63' Рафиня от чиста позиция не намери очертанията на вратата, след като бе комбинира с Левандовски. Три минути по-късно и удар на Педри мина встрани от целта.

След 80-ата минута и двамата треньори направиха по една смяна - Шави извади рафиня за сметка на Феран Торес, докато Сетиен замени Хосе Луис Моралес с Фер Ниньо. В 90' Виляреал стигна до попадение, дело на резервата Чуквуезе, но то не бе зачетено, тъй като крилото е попаднал в засада, преди да реализира.

Стартовите състави:

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Гави, Педри, Левандовски, Кристенсен, Кеси, Де Йонг, Рафиня, Кунде, Балде

Виляреал: Рейна, Албиол, Пау, Капу, Фойт, Парехо, Алекс Б., Алберто, Коклен, Пино, Моралес

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Домакините няма да могат да разчитат на четирима футболисти поради контузии - Джаксън, Джовани Ло Селсо, Жерар Морено и Алфонсо Педраса. Шави пък няма да може да използва поради травми Серхио Бускетс и Усман Дембеле.

Барселона е спечелил четири от последните си пет двубоя срещу този опонент - всички те в Ла Лига. В другата среща Виляреал е краен победител. Прави впечатление и добрата резултатност на каталунците, като за четирите си успеха са реализирали общо 12 попадения - средно по 3 на двубой (и са допуснали общо 2 в тях).

Барселона поведе с осем точки пред втория Реал Мадрид след двете загуби и едното равенство в последните пет шампионатни срещи на "кралския клуб". Каталунците са с 53 точки - 22 повече от днешния си опонент, който се бори за топ 4 и заема осмата позиция (на четири точки от четвъртия Атлетико Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички