Барселона почти си осигури финал за Купата на Краля


Барселона почти си осигури финал за Купата на Краля

1382 0

Барселона направи решаваща крачка за класирането си на финал за Купата на Краля, след като разби Виляреал с 3:1 на "Камп Ноу" в първи мач от полуфиналите от турнира.

Лео Меси даде аванс на своите в 41', но в 47' Тригейрос успя да изравни. Само 3 минути по-късно Иниеста даде нов аванс на своите, а малко по-късно Пике реши всичко в срещата с гол с глава.

Суарес и Меси се отчетоха с асистенции, докато Неймар пропусна дузпа в 71', с която можеше да направи реванша след седмица протоколен.

Това беше 10-а поредна победа на каталунците във всички надпревари, като селекцията на Луис Енрике набира скорост след началото на 2015 година.

Барселона превзе половината на своя съперник и от самото начало на двубоя „задуши” играчите на Виляреал, като за цялото първо полувреме „блаугранас” не допуснаха опасно положение пред Тер Щеген, а гостите дори не се отчетоха с удар по посока на вратата до самото продължение от 2 минути.

„Жълтата” подводница обаче действаше много съобразително в дефанзивен план, като с дълбоката си защитна линия не даваха особено пространство на Меси, Неймар, Суарес и компания да разгърнат потенциала си.

Единственото по-сериозно положение дойде в 12’, когато Меси успя да излезе на добра позиция и стреля в долния десен ъгъл, но Ансехо успя да избие. Така до 41’ планът на Виляреал работеше, но беше разпилян от Ла Пулга.

Тогава Луис Суарес нахлу в наказателното поле на скорост, но вместо да завърши сам, пусна за Меси, който със силен удар от 5-6 метра с левия крак прати топката във вратата с поредния си гол след настъпването на 2015 година.

В добавеното време пък Витоло имаше шанс да изравни резултата, но Андре Тер Щеген успя да се отчете с прекрасно спасяване, запазвайки крехкия аванс на Барселона.

След почивката феновете на "Камп Ноу" видяха два бързо гола, още преди да са изтекли 5 минути игрово време. В 47' резервата Тригейрос пробва удар от около 25 метра, който хвана неподготвен немския вратар на Барселона, топката мина между ръцете му - 1:1.

 

Подобно на мача през миналия уикенд, и сега Виляреал не успя да задържи равенството. Само 3 минути по-късно Иниеста нахлу в наказателното поле и се опита да намери Луис Суарес. Гаспар пресече подаването, но върна топката точно на крака на Иниеста, който успя да отбележи - 2:1.

 

Този път Барселона не изпусна педала от газта и буквално смаза своя съперник до края на двубоя, а крайният изход беше решен в 64'. При центриране от корнер на Меси Жерар Пике се извиси и успя да реализира за 3:1.

 

В 71' резултатът можеше да набъбне до 4:1, но Лионел Меси направи подарък на Неймар, давайки му да изпълни дузпа, отсъдена за игра с ръка на Виктор Руиз. Бразилецът стреля ниско в левия ъгъл, но Ансехо успя да спаси. До края на двубоя Барселона имаше още няколко шанса, но не успя да ги материализира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички