Барселона победи Ювентус и Кристиано Роналдо и вдигна първи трофей след ерата "Лионел Меси" (СНИМКИ)


Барселона победи Ювентус и Кристиано Роналдо и вдигна първи трофей след ерата "Лионел Меси" (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

6311 0

Барселона започна по подобаващ начин ерата след "Лионел Меси" и победи Ювентус с 3:0 в приятелска среща за ежегодния трофей "Жоан Гампер", който традиционно се връчва преди старта на новия сезон в Испания за каталунците.

Срещата бе играна пред публика на стадион "Йохан Кройф" в Каталуния. Звездата на "старата госпожа" Кристиано Роналдо започна като титуляр и изкара едно полувреме на терена. Головете за Барса бяха дело на Мемфис Депай (3`), Мартин Брейтуейт (57`) и Рики Пуч, който се разписа в добавеното време на мача.

В състава на Барселона днес липсваха Френки де Йонг и Педри, а Роналд Куман заложи на Нето под рамката на вратата и на Сержиньо Дест, Жорди Алба, Жерар Пике и Роналд Араухо в отбрана. Пред тях действаха Серхио Бускетс и Сержи Роберто, а в предни позиции един до друг бяха подредени Мемфис Депай, Антоан Гризман и дошлият от Рапид Виена младок Юсуф Демир. На върха на атаката Куман заложи на Мартин Брейтуейт, който изигра добро Европейско първенство с екипа на Дания.

Макс Алегри излезе с Войчех Шчесни на вратата, а пред него бяха четирима в защита - Де Шилио, Де Лихт, Ругани и Алекс Сандро. Леонардо Бонучи се появи през второто полувреме, а Джорджо Киелини остана резерва. Четиримата в средата в схема 4-4-2 бяха Куадрадо, Бентанкур, Аарън Рамзи и Бернардески. Кристиано Роналдо пък си партнираше с Алваро Мората най-отпред.

След 180 секунди игра Мемфис Депай бе изведен очи в очи с вратаря на гостите от 18-годишния Демир и хладнокръвно реализира във вратата на Шчесни за 1:0.

 

В 15-ата минута Алваро Мората подаде към непокрития Роналдо в наказателното поле и той шутира към близкия ъгъл, но Нето се намеси добре.

Шест минути по-късно гол на Юсуф Демир бе отменен заради засада, а малко преди това вратарят на Юве спаси опасен удар на Депай. 

В края на първото полувреме се разрази истинска буря - първо гол на Гризман бе отменен заради засада, каквато този път нямаше, а след това вратарят на Барселона показа истинска класа, отразявайки три удара във вратата на Мората, Куадрадо и Роналдо. 

На полувремето Алегри извърши шест смени, като една от бях бе Кристиано Роналдо. На негово място в игра влезе Деян Кулушевски. Ювентус започна по-активно втората част, но в крайна сметка в 57-ата минута Барселона поведе с 2:0. След изпълнение на ъглов удар от Депай Мартин Брейтуейт успя да засече топката с глава и удвои аванса на каталунците.

До края на срещата бяха извършени още 12 смени в двата отбора и темпото на игра закономерно се понижи. В заключителните минути на двубоя Рики Пуч си освободи място за шут от добра позиция и успя с чудесен удар с левия крак да направи победата на Барселона класическа - 3:0!

Сезон 2021/22 в испанската Ла Лига и италианската Серия А започва след броени дни - Барса стартира кампанията с домакинство на Реал Сосиедад на 15-ти август, а Юве гостува на Удинезе седем дена по-късно - 22.08.!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички