Барселона отново под ударите на правосъдието, отново заради трансфер


Барселона отново под ударите на правосъдието, отново заради трансфер

1920 0

Барселона отново попадна под ударите на Международната футболна федерация (ФИФА), след като организацията прави сериозно проучване върху възможността да заведе дело срещу клуба заради трансфера на Неймар.

Както е известно, преди 2 години бразилският ас премина на "Камп Ноу" срещу официално обявена сума от 17 милиона евро. С течение на времето обаче тази сума беше увеличена многократно след разследване на испанската футболна федерация и местната прокуратура.

В същото време Сантос се обърна към ФИФА с искане да наложи санкция на нападателя на Барселона. Според ръководството на бразилския клуб, 23-годишният Неймар е нарушил дисциплинарния кодекс на ФИФА при трансфера си в каталунския клуб. Ако Неймар бъде признат за виновен, то го заплашва дисквалификация за 6 месеца.

"Разследваме казуса", заявиха от ФИФА. От централата допълниха, че няма да дават повече изявления, докато няма развитие по случая.

Засега сумата от 57 милиона евро е най-често споменаваната във връзка с преминаването на Неймар в Барселона.

17,1 милиона от тази сума отидоха в Сантос, останалите 40 милиона - в компания на родителите на Неймар. По оценка на испанските прокурори, които предявиха обвинения за данъчно мошеничество към Барселона и бившия президент на каталунския клуб Сандро Росей, трансферът на бразилския национал Неймар е струвал на Барса около 94,8 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички