Барселона остана сред най-разочарованите след транферния прозорец


Барселона остана сред най-разочарованите след транферния прозорец
Снимка: Getty Images/Guliver

1673 0

Роналд Куман и Барселона останаха разочаровани, тъй като последният ден на трансферния пазар не успя да им донесе мечтаните цели. Ерик Гарсия от Манчестър Сити и Мемфис Депай от Олимпик Лион така и не подписаха с каталунците.

Нидерландският играч беше конкретна цел на новия треньор и въпреки споразумението между двата клуба по сделката, неуспехът Усман Дембеле да се премести в Манчестър Юнайтед наложи стопирането на трансфера и на Депай. Дори продажбата на Рафиня на Пари Сен Жермен за три милиона евро не беше достатъчна, за да финансира пристигането на нидерландеца.

Другото препятствие за каталунската страна е неуспехът да осигури услугите на Ерик Гарсия, като Манчестър Сити остана упорит и не позволява на тийнейджъра да се върне в родната си Барселона. Клубът от "Камп Ноу" изчерпа всички възможности да се опита да осигури подписа на играча, но неуспехът да отстрани Самуел Умтити от сметката за заплати, също имаше решаващо значение за сделката. Умтити ще се присъедини към защитната линия през този сезон с Барса и ще играе заедно с Пике, Араухо и Ленгле.

Един играч на Барса напусна клуба в последния ден. Това беше Жан-Клер Тодибо, който премина в Бенфика. Френският централен защитник преминава в Лисабон с двугодишна сделка под наем, след като прекара миналия сезон в Шалке 04 под наем. Бенфика ще плати на Барселона два милиона евро за сделката с опция за покупка за 20 милиона евро.

По-рано от Барселона признаха, че финансовата ситуация в клуба е катастрофална - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички