Барселона остана без президент


Барселона остана без президент

1288 0

Хосеп Мария Бартомеу хвърли оставка като президент на Барселона. Действието е очаквано, тъй като бизнесменът ще се кандидатира за президент за изборите, които ще се проведат на 19-и юли.

"На предстоящите избори членовете на клуба трябва да изберат модел, по който отборът да се развива“, заяви в речта си Бартомеу.

Вече бившият бос на каталунците наследи Сандро Росей през януари 2014 година, а преди това беше заместник на президента, който в момента е сред разследваните за нередности по трансфера на Неймар.

За последните пет години, в които отборът беше ръководен от двамата, тимът спечели два трофея от Шампионската лига, три титли от Ла Лига, две Купи на Краля, две Суперкупи на Испания, една Суперкупа на Европа и един трофей от Световното клубно първенство.

"С Лионел Меси и Луис Енрике се затваря един цикъл от победи и започва нов. Това беше една луда година, в която Меси, Неймар и Суарес счупиха всички възможни рекорди. Очакваните приходи за сезона са 600 милиона евро, като по този начин ще редуцираме дефицита", каза още Бартомеу на брифинга си.

Президентът подаде оставка днес, след като извърши две много важни действия - преподписването на договорите на Луис Енрике и Даниел Алвеш.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички