Барселона оцеля срещу Бетис в страхотен мач с 5 гола


Барселона оцеля срещу Бетис в страхотен мач с 5 гола
Снимка: Gulliver/GettyImages

1878 0

Отборът на Барселона записа изключително важна победа при гостуването си на Реал Бетис в мач от 23-тия кръг на Испанската Ла Лига. Двубоят на „Естадио Бенито Виямарин“ завърши при резултат 2:3. Серхио Каналес от дузпа и Набил Фекир на два пъти даваха аванс на домакините, но каталунците успяха да достигнат до обрат чрез голове на Френки Де Йонг, Серхио Бускетс и Клеман Ленгле. В края на срещата двама от голмайсторите – Фекир и Ленгле получиха червени картони.

Двубоят започна по отличен начин за домакините. В 4-тата минута Набил Фекир нахлу в наказателното поле на Барселона и след негов изстрел топката се отби в ръката на Клеман Ленгле. Съдията Хосе Санчес показа бялата точка. Зад топката застана Серхио Каналес и бе точен за 1:0! Каталунците реагираха мигновено и още в 9-тата минута достигнаха до изравняването. Лионел Меси изведе по чудесен начин Френки Де Йонг и холандецът бе безпощаден – 1:1! В 26-тата минута Бетис отново излезе напред в резултата. Набил Фекир получи топка в центъра на терена, след което проби самостоятелно в половината на Барселона и с плътен удар прати топката за втори път във вратата на Тер Щеген.

В самия край на първата част гостите отново достигнаха до равенството. Отново Меси бе в основата на гола, като центрира от фаул, след което се получи разбъркване в наказателното поле на Бетис и Серхио Бускетс бе най-съобразителен, като вкара за 2:2!

В 72-рата минута на срещата Лионел Меси за трети път влезе в ролята на асистент, като отново центира от свободен удар и Клеман Ленгле с глава насочи топката в далечния ъгъл на вратата на Жоел Роблес за 2:3! В 76-тата минута Набил Фекир бе изгонен за втори жълт картон, а 3 минути по-късно и Клеман Ленгле видя жълтия цвят на картона за втори път в срещата и бе принуден да напусне.

 

По този начин Барселона се връща на победния път, след като тимът загуби от Атлетик Билбао през седмицата. Каталунците събират актив от 49 точки и са на втората позиция в Ла Лига, на 3 точки от водача Реал Мадрид. Реал Бетис остава на 13-тото място в класирането с 28 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички