Барселона обмисля да даде легендарния номер 10 на Ламин Ямал?


Барселона обмисля да даде легендарния номер 10 на Ламин Ямал?
Снимка: Getty Images

1695 0

Младата звезда на Барселона - Ламин Ямал, може да получи невероятна чест. 16-годишният футболист може да получи легендарния 10-и номер, носен от легенди като Лионел Меси и Роналдиньо.

Защо в клуба искат да дадат номер 10?

В момента каталунският клуб има 3 свободни номера - 10, 12 и 24, пише вестник "Спорт". И допълва, че все повече хора искат да видят "десетката" с нов притежател, заради което клубът да генерира нови приходи. Разглеждан е вариант тя да бъде дадена на Ямал.

Някои в ръководството не са съгласни с това

Някои в ръководството не са съгласни

Ръководството на клуба не е единно по отношение на този въпрос. Някои смятат, че номерът ще окаже допълнителен натиск върху тийнейджъра и това би било прибързано решение.

Каквото и да реши управата на испанския шампион, Ямал почти сигурно ще смени номера си преди началото на сезон 2024/25. В момента той играе с 27.

Последната 10-ка в Барса

Последният притежател на номер 10 в Барселона беше Ансу Фати, който в момента играе под наем за Брайтън. Той също беше смятан за следващата голяма звезда на каталунците, но кариерата му рязко тръгна надолу. Междувременно, Барселона може да направи Ямал "неоткупваем"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички