Барселона не позволи издънка срещу 19-ия и отново приближи Реал


Барселона не позволи издънка срещу 19-ия и отново приближи Реал
Снимка: Getty Images/Guliver

2488 0

Барселона победи предпоследния в класирането Гранада с 4:1 и отново скъси разликата от лидера Реал Мадрид на 2 точки. Суарес откри в 44', но Бога изравни в 50'. Четиринадесет минути по-късно Пако Алкасер възстанови преднината на гостите, а Иван Ракитич, с помощта на Соние, направи 3:1 в 83'. В добавеното време Неймар оформи крайното 4:1.

Загубата, която е четвърта поред на за Гранада, още повече насочи тима към изпадането в Сегунда дивисион.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона започна по-агресивно мача, докато съперникът играеше предимно в защита. В 17' се наложи принудителна смяна в състава на гостите, като Рафиня напусна терена заради проблем, а мястото му зае Пако Алкасер. До този момент (23') Барселона не съумява да създаде чисто голово положение.

В 24' се получи интересна ситуация пред вратата на Очоа - след бърза атака топката попадна у Луис Суарес, който трябваше да шутира с неудобния му ляв крак. Уругваецът го направи с боц, но нацели гредата. При добавката Неймар закова топката във вратата, но при очевидна засада и гол нямаше.

Барселона засили натиска си и след чудесна комбинация в 27' Суарес отправи страховита тупалка, но Очоа спаси. След секунда футболистът с номер 9 на гостите имаше шанс да стреля отново, но встрани от целта, след като топката попадна в обсега на вратаря. В 34' Гийермо Очоа отново разочарова Луис Суарес, като отрази негов фронтален удар.

В 36' Суарес падна за дузпа след съприкосновение с Гастон Силва, но реферът подмина ситуацията.

В 44' най-логичното нещо в мача дотук се случи - Барселона поведе. Луис Суарес се възползва от подаване на Жорди Алба и прехвърли с лекота излезлия Очоа, за да вкара 22-рия си гол за сезона.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след подновяването на играта, в 50', при първото си опасно положение пред вратата на каталунците Гранада успя да изравни. Бързакът Жереми Бога надбяга съперниковите играчи и стреля премерено - топката се удари в гредата и влетя в мрежата на Тер Щеген - 1:1.

Изравнителното попадение даде увереност на домакините, които решиха в 56' да освежат атаката си и Артьом Кравец бе заменен от Адриан Рамос.

В 64' Барселона успя да си върне преднината, след като Суарес изведе чудесно Пако Алкасер, който не се поколеба и наказа Гранада - 2:1. В 67' с аплодисменти стадион "Лос Карменес" посрещна резервата Андрес Иниеста, който влезе в игра.

След като му бе простено нарушение срещу Неймар, в 82' Уче Агбо видя червения цвят на картона и остави отбора си с човек по-малко. Секунди след това Барселона поведе с 3:1 - Неймар нахлу отляво, подаде към Суарес, топката попадна у Ракитич и той стреля. В същия момент Соние посегна и така предопредели пътя на топката към собствената си врата. В противен случай ударът на Ракитич нямаше да попадне в очертанията на вратата.

До края "блаугранас" изпуснаха няколко положения. В добавеното време на срещата и Неймар записа името си сред голмайсторите - 90+2, като фиксира крайното 4:1.

ПРЕДИ МАЧА

Гранада посреща Барселона в мач от 29-ия кръг на Примера дивисион и феновете не очакват зрелищен сблъсък. Причина за това е позиционирането на двата тима в класирането - Барселона е втори с 63 точки, а домакините са на предпоследното 19-о място.

Въпреки това срещу лидерите всички играят на максимума на възможностите си и Гранада може да създаде известна интрига.

В двубоя участие за гостите няма да запише Жерар Пике, който е получил почивка от треньорския щаб. Суперзвездата Лионел Меси също е аут заради натрупани жълти картони. Неговото място на терена е заел Рафиня Алкантара.

СЪСТАВИТЕ

Гранада: Очоя; Фулкие, Соние, Ломбан, Гастон Силва, Ектор; Ангбан, Уче, Уакасо, Перейра; Кравец

Барселона: Тер Щеген; Серхи Роберто, Масчерано, Матийо, Алба; Ракитич, Бускетс, Рафиня; Андре Гомеш, Луис Суарес, Неймар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички