Барселона намери в Ла Лига заместника на Бускетс


Барселона намери в Ла Лига заместника на Бускетс
Снимка: Getty Images/Guliver

1362 0

Полузащитникът на Виляреал Родриго Ернандес е една от ключовите трансферни цели на Барселона за летния трансферене прозорец, съобщава AS. 21-годишният футболист трябва да бъде конкуренция на Серхио Бускетс и впоследствие да го замени.

Централният полузащитник прави успешен сезон за "жълтата подводница", като е взел участие в 15-те мача на тима в Ла Лига дотук. Това събуди интереса на няколко клуба към него, но основният претендент за Ернандес е Барселона.

Испанецът наскоро поднови договора си с Виляреал до 2022 година. Клаузата му за откупуване обаче нарасна само с 8 милиона евро - от 12 до 20. Каталунският клуб е готов да плати тази сума, за да вземе един от най-обещаващите халфове на страната. Заради тактическата си грамотност и контрола си над топката Родриго вече е сравняван с Бускетс.

От младия футболист се интересува и Атлетико (Мадрид), но до сделка едва ли ще се стигне, защото в миналото "дюшекчиите" са отхвърлили Ернандес, заради ниския му ръст.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички