Барселона, Каталуня и цял свят потънаха в скръб след терора на "Лас Рамблас"


Барселона, Каталуня и цял свят потънаха в скръб след терора на "Лас Рамблас"
Снимка: Getty Images/Guliver

2428 0

"Дълбоко сме потресени от атаката върху нашия град. Всичките ни мисли и молитви са с жертвите, техните семейства и всички хора в Барселона". Това съобщение пусна футболен клуб Барселона след ужасяващия акт на тероризъм, който сполетя столицата на Каталуня.

По време на атака в Барселона са убити 13 души, а други 50 бяха ранени. Това са данните, разпространени от вътрешният министър на Каталония Хоаким Форн.

Вечерта в четвъртък микробус се вряза в пешеходци на улица "Лас Рамблас" в центъра на града. Повече за терористичната атака в Барселона четете в Actualno.com.

Футболният свят се обедини в молитвите си за жертвите на терора. Редица спортни дейци, футболни клубове и популярни личности от света на спорта изказаха своите съболезнования. Ето и част от тях:

Барак Обама (президент на САЩ): Мишел и аз се молим за жертвите в Барселона и техните семейства. Американците винаги ще застанат зад своите испански приятели.

ФК Арсенал: Барселона, молим се за вас!

Лионел Меси (футболист на Барселона): Искам да изпратя съболезнованията си и цялата си подкрепа на семействата и приятелите на жертвите след ужасната атака в любимата ни Барселона. Искам да кажа, че съм напълно отвратен от всички подобни актове на насилие. Ние няма да се предадем. Онези от нас, които искат да живеят в мирен свят без омраза, в който уважението и толерантността формират основата на нашето съжителство, са много повече"

Неймар (бивш футболист на Барселона): Дано Бог помогне на семействата на загиналите. Молете се за Барселона. Обичам те, Барселона.

Диего Симеоне (треньор на Атлетико Мадрид): С болка и тъга от днешните събития изпращам моите съболезнования на жертвите и техните семейства.

Майкъл Оуен (бивш футболист): Мислите ми са с всички, които са  афектирани от атаката в Барселона.

Кристиано Роналдо (футболист на Реал Мадрид): Потресен от случилото се в Барселона. Цялата ми подкрепа отива за жертвите и техните семейства и приятели.

Серхио Рамос (капитан на Реал Мадрид): Барселона! Не на тероризма. Не на диктаторството, посредством страх.

Реал Мадрид: Реал Мадрид изразява най-искрените си съболезнования за случилото се в Барселона. Изразяваме нашата съпричаност към жертвите и техните семейства и приятели. Желаем бързо възстановяване на оцелелите след тази атака.

Венсан Компани (капитан на Манчестър Сити): Трябва да измислим държава или да намерим планета, на която да пратим всички фанатици, нацисти и кръвожадни лидери, за да изгладят техните различия. Всички до един са загубеняци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички