Барселона изби комплексите си и съсипа Ла Коруня на "Риасор"


Барселона изби комплексите си и съсипа Ла Коруня на "Риасор"

1932 0

Шампионът на Испания Барселона сложи край на серията си от 3 поредни поражения, след като буквално съсипа Депортиво Ла Коруня и на "Риасор" спечели с обезкуражаващото 8:0.

Главното действащо лице в мача беше Луис Суарес, който почти собственоръчно разби селекцията на домакините. Той отбеляза 4 гола и даде 3 асистенции, като единствено не беше деен участник в гола на Марк Бартра в 79'.

През първото полувреме Депортиво се размина "само" с два гола, след като Суарес беше точен на два пъти след подавания на Иван Ракитич и Лионел Меси. През вторите 45 минути обаче Барселона реши да си изкара върху Депортиво яда от всички критики, които играчите на Луис Енрике получиха в последните 7 дни.

2 минути след подновяването на играта Иван Ракитич се разписа след подаване на Суарес, а уругваецът сам направ 4:0 в 53'.

Това не беше всичко от Суарес, който в 64' вкара 4-ия си гол за Барселона в срещата, а след това даде асистенции на Меси (73') и Неймар (81). Между тях Бартра се разписа за 7:0, а с това и Барселона записа най-убедителната си победата за сезона в Испания.

Изключителният двубой на Суарес го изстреля едва на гол от лидера в голмайсторската листа Кристиано Роналдо. №9 на Барселона вече е с 30 гола и 15 асистенции в испанския шампионат.

Барселона пък е лидер със 79 точки и при 4 победи до края на сезона ще защити титлата си от миналия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички