Барселона избегна втора “кръгла нула” с щипка класа от Педри и Феран (ВИДЕО)


Барселона избегна втора “кръгла нула” с щипка класа от Педри и Феран (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3103 0

Шампионът на Испания - Барселона, записа първи успех през сезон 2023/24 във втория кръг. Каталунците спечелиха първото си домакинство във временния си “дом” Олимпийски стадион с 2:0 срещу Кадис. В герой за победителите се превърна опитният младок Гави с попадението си в 82-рата минута, като за него асистира новото попълнение Илкай Гюндоган.

Това бе първият редовен гол за възпитаниците на Шави, който днес бе наказан, през новия сезон след нулевото реми на старта с Хетафе. В 7-минутното добавено време попадение добави и появилият се от резервната скамейка Феран Торес за крайното 2:0. В неговия случай асистира другият опитен сред “Блаугранас” - Левандовски.

Трябва обаче да се отбележи, че каталунците продължават да са под очакваното високо ниво. Те показаха днес груби грешки в отбрана, докато в предни позиции често изглеждаха безидейни. Отличен двубой записа стражът на гостите, който обаче бе изправен пред страховит натиск в заключителните минути и поддаде. 

Със своите 4 точки Барселона вече е пети във временното класиране, докато Кадис е с точка по-малко на 11-то място. Пред каталунците предстои гостуване на Виляреал, а на загубилия - домакинство на Алмерия. 

Първо полувреме

Двата тима не успяха да си вкарат попадение в първия половин час. В рамките на това време гостите всъщност не успяха да отправят нито един точен удар по време на двете си голови положения. 

За сметка на това Барселона бе поел напълно инициативата до спирането на игра за вода. Това се случи преди последния четвърт час от полувремето. "Каталунците" контролираха кълбото през 73% от времето. 

Точно преди кратката почивка бе създадено първото по-опасно положение, дело на Ямал. Той се освободи отдясно и отправи опасен удар в долния ляв ъгъл, който Ледесма успя да парира. 

Video edited on Kapwing

В 35-тата минута се стигна до груба грешка на Балде в центъра на терена, след като изгуби топката. Тогава Марти се впусна в скорострелен рейд и излезе очи в очи с Тер Стеген, но стражът парира последвалия удар. 

Второ полувреме

Двата тима започнаха ударно втората част, като първо Ромеу опита пред съперниковата врата, но се стигна само до бърза контраатака. Отбраната на домакините отвори възможност пред Кадис, но Алкарас се отчете с изумителен пропуск в 52-рата минута. 

След 120 секунди креативен опит на Гави срещна напречната греда и нулевото реми на Олимпийския стадион остана на дневен ред. 

ГОЛ! Натискът на домакините даде резултат едва в 82-рата минута. Тогава класното лятно попълнение Илкай Гюндоган изведе в коридор Педри, като младокът "чукна" топката в сетния момент. Така каталунците успяха да реализират първия си гол през сезона - 1:0! 

Video edited on Kapwing

В последните секунди от редовното време Фати съумя да завърши нова опасна атака с попадение, но то моментално бе отменено поради засада. 

ГОЛ! В добавеното 7-минутно време появилият се като резерва Феран Торес бе изведен на стрелкова позиция от Роберт Левандовски и Ледесма остана безпомощен пред бившия играч на Манчестър Сити! 2:0!

Състави

Барселона: Тер Стеген, Гави, Педри, Левандовски, Кристенсен, Ромеу, Де Йонг, Гюндоган, Кунде, Ямал, Балде

Кадис: Ледесма, Карера, Фали, Ернандес, Карселен, Фернандес, Сан Еметерио, Алкарас, Алехо, Марти, Рамос

Барселона - Кадис по ТВ: Къде да гледаме мача от Ла Лига?

Преди двубоя

Барселона не успя да отбележи гол в първия си мач за сезона и приключи при равен резултат 0:0 срещу Хетафе. Кадис пък потегли с победа у дома, след като сломи Алавес с минималното 1:0.

Шави няма да може да използва Роналд Араухо и Иниго Мартинес, които са с контузии, както и Рафиня, който си изкара червен картон срещу Хетафе. Окампо, Мере, Гуардиола, Ескаланте и Чуст пък са аут за гостите.

Барселона спечели последните два мача срещу този съперник, но за последните шест срещи срещу Кадис това са и единствените два успеха. В останалите четири мача има още 2 равенства и 2 победи за Кадис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички