Барселона има изисквания към Агуеро, за да го привлече


Барселона има изисквания към Агуеро, за да го привлече
Снимка: Guliver/GettyImages

1653 0

Аржентинската звезда Серхио Агуеро обяви лично, че ще напусне Манчестър Сити след края на сезона след звездна кариера на "Етихад". Именно той е един от играчите, които са сред най-апетитните хапки на свободния пазар, и за никого не е изненада, че Барселона има сериозен интерес към нападателя. 

Самият Агуеро пък никога не е криел желанието си един ден да играе с Лионел Меси в един отбор, като сега това не е просто мечта, а може да стане факт. Според испанското издание "Cuatro" обаче новият президент Жоан Лапорта и компания имат две много сериозни изисквания към Кун. 

Първото е той драстично да намали заплатата си. След последното подновяване на договора на футболиста, той получава по 230 хиляди паунда седмично, но каталунците не могат да си позволят подобна сума, особено като се има предвид, че тепърва предстоят преговори за нов масивен договор на Лионел Меси. Агуеро ще трябва сериозно да намали заплатата си (поне 20-30%), за да се озове на "Камп Ноу". 

Второто условие на Барселона също не е особено приятно за Агуеро. За да играе с Меси, той трябва да се лиши от статута на суперзвезда, с който е свикнал в Манчестър Сити. Титулярното му място на "Камп Ноу" няма да е гарантирано и той ще трябва да свикне с нова, по-периферна роля в състава на каталунците. 

Испанският гранд обаче не е единственият топ отбор, който иска аржентинеца в редиците си, а все по-голяма вероятност има Агуеро да остане във Висшата лига, но в състава на друг гранд (подробности в линка). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички