Барселона и Меси респектираха преди ПСЖ с наказателна акция срещу Алавес


Барселона и Меси респектираха преди ПСЖ с наказателна акция срещу Алавес
Снимка: Getty Images/Guliver

6886 0

Барселона победи с категоричното 5:1 Алавес в двубой от испанската Ла Лига. По този начин каталунците загряха отлично за предстоящия тежък първи двубой от сблъсъка с ПСЖ на осминафиналите в Шампионска лига.

Над всички на "Камп Ноу" отново бе голямата звезда Лионел Меси, който вкара два красиви гола от далечна дистанция и само малшансът му попречи да се отчете и с хеттрик. Младият португалец Франсиско Тринкао добави още две попадения, а последният пирон в ковчега бе забит от Жуниор Фирпо.

Това бе най-изразителният успех за футболистите на Роналд Куман като домакини през сезона. С него те си върнаха и второто място, като са с равни точки с големия съперник Реал Мадрид, но с по-добра голова разлика. И двата тима изостават с 8 точки от лидера Атлетико (Мадрид), който е и с мач по-малко.

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Мориба, Ленгле, Мингеса, Фирпо, Бускетс, Пуч, Де Йонг, Тринкао, Гризман, Меси

Алавес: Пачеко, Агирегабирия, Родригес, Баталия, Дуарте, Кордоба, Льожен, Мендес, Перес, Пина, Хоселу

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

57' - 2:1! Гостите намалиха изоставане си в резултата, след като Риоха пресече подаване на каталунците в собствената им половина, напредна и стреля в наказателното поле прецизно.

Няколко минути след това Барселона можеше да отново да си върна аванса, след като Тринкао бе изведен срещу вратаря, той можеше да пусне успореден пас на непокрития Мориба, който щеше да вкара на празна врата, но реши да стреля и ударът му бе спасен.

74' - 3:1! Меси бе изведен сам срщеу Пачеко, но бе спрян от него. Топката обаче попадна в Тринкао, който нямаше проблем да я насочи във вратата.

75' - 4:1! Секунди след това аржентинецът поправи пропуска си и все пак вкара втория си гол. Меси стреля от много далеч и просто остави на място вратаря с прецизен изстрел в горния ъгъл на вратата.

80' - 5:1! Каталунците продължиха с наказателната акция. Меси копна топката над играчите на Алавес и намери Гризман, който подаде успоредно на голлинията към Фирпо, за когото остана просто да насочи топката в опразнената врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 20 минути от срещата очаквано домакините владееха повече топката, а гостите от Алавес разчитаха на своите шансове при контраатаките. До по-опасни ситуации не се стигна пред никоя от двете врати.

29' - 1:0! Тринкао получи добро подаване от Мориба в противниковото наказателно поле и без да се бави директно завърши в движение. Топката мина през краката на играч на гостите и влезе в мрежата.

В 36-ата минута Гризман бе изведен сам срещу противниковия страж и стреля в него. Топката бе отбита, а Меси я вкара във опразнената врата. Попадението обаче бе разгледано с ВАР и отменено.

45+1' - 2:0! Меси получи топката отдясно, влезе навътре и стреля в близкия ъгъл от средна дистанция. Ударът му се отби в страничния стълб и влезе в мрежата, за да удвои аванса на своя отбор.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона ще опита да се съвземе след звучния шамар, който получи преди дни от Севиля за Купата на Краля, губейки с 0:2 в първия мач от полуфиналния сблъсък между двата тима. Опонентът изглежда подходящ, тъй като Алавес е един от тимовете, които се борят за оцеляване.

Каталунците трябва да понатрупат самочувствие, но и да спестят сили, без да влагат повече напрежение от нужното в срещата, тъй като само след дни (вторник, 16 февруари) излизат за първи двубой от сблъсъка с ПСЖ на осминафиналите в Шампионска лига.

Трябва да се отбележи, че футболистите на Роналд Куман се намират в серия от 6 поредни победи в Ла Лига, чрез която съкратиха изоставането си от столичните Атлетико и Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички