Барселона губи ключов играч през лятото - нямало пари за нов договор с него


Барселона губи ключов играч през лятото - нямало пари за нов договор с него
Снимка: Getty Images/Guliver

3705 0

Ръководството на Барселона няма намерение да предлага нов договор на халфа Иван Ракитич, въпреки факта, че треньорът Ернесто Валверде го иска в състава си. Испанецът неведнъж е казвал, че няма намерение да се разделя с хърватския национал през летния трансферен прозорец, но сигурно ще му се наложи.

Според "ESPN" президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу е обявил пред треньора, че финансовите ресурси на клуба не позволяват да се предложи нов, подобрен контракт на Ракитич.

"Ракитич е ключов играч на Валверде. Той е добър на терена в различни роли. Валверде продължава да отрича факта, че Ракитич може да бъде продаден през идното лято. Но по време на трансферния прозорец може да се случи всичко", съобщава източник, близък до клуба.

Има два големи европейски клуба, които се интересуват от хърватския халф. Това са Манчестър Юнайтед и Интер. През сезона дотук Ракитич изигра 26 мача в испанското първенство, в които вкара 3 гола и направи 3 асистенции. За нови трансфери обаче каталунците имат пари. Ето кое ще бъде първото им лятно попълнение

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички