Барселона допусна 2 гола от четвъртодивизионен отбор, но все пак е напред за Купата (ВИДЕО)


Барселона допусна 2 гола от четвъртодивизионен отбор, но все пак е напред за Купата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8949 0

Барселона се класира за осминафиналите на Купата на Краля, но успехът срещу четвъртодивизионния Унион Депортива Барбастро с 3:2 като гост не дойде толкова лесно, колкото се очакваше.

За каталунците се разписаха Фермин Лопес в 18', Рафиня в 51' и Роберт Левандовски от дузпа в 88'. За домакините точни бяха Де Меса Гаридо в 60' и Марк Прат от дузпа в 90+3'.

Любопитното, че Барселона не е печелил мач с повече от един гол разлика от 19 септември 2023 година. А това прави серия от 21 мача! В миналия си мач отново победи трудно Лас Палмас в Ла Лига, а по програма предстои мач за Суперкупата - двубой срещу Осасуна, който ще е в Саудитска Арабия.

Фермин Лопес пък вкара три гола в 19 мача за Барселона, като стана първият играч, отбелязал за клуба в три различни състезания този сезон: Ла Лига, Шампионска лига и Купа на Краля.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Напълно според очакванията Барселона пое контрола от самото начало на срещата. В 7' Рафиня изстреля топката към вратата от границата на наказателното поле, но тя премина малко над напречната греда. А това успокои пълният стадион, като феновете са дошли да подкрепят местния отбор срещу знаменития си съперник.

Барбастро играеше в защита, дебнейки за някоя случайна грешка на каталунците. Вместо това обаче в 15' отборът на Шави поведе. След бърза атака през центъра Рафиня освободи Фермин Лопес, който стреля ниско отблизо в мрежата, оставяйки вратаря безпомощен. Попадението бе отбелязано точно след опит на домакините да погледнат по-смело в атака и това бе наказано моментално.

И през следващите минути доминацията на каталунците продължи, като Феликс, Торес и Лопес пробваха да удвоят преднината. В 35' Жоао Феликс изпълни добър свободен удар от границата на пеналтерията. Добрият му опит, летящ към долния ляв ъгъл, беше отразен от Арнау Фабрега.

Три минути преди края на полувремето отново Феликс бе главно действащо лице. Той се възползва от центриране в наказателното поле и засече с глава в мрежата, но бе вдигнат и флагът за засада. Така до края на паднаха и повече попадения, което може само да радва домакините. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

6 минути след подновяването Барса удвои. Ектор Форт отигра в наказателното поле, а Рафиня засече центрирането му, за да вкара топката в мрежата - 0:2.

По-голямата изненада дойде в 61', когато домакините успяха да върнат едно попадение. Бе даден ъглов удар, който беше изпълнен и Хайме сви топката с глава към Адриа Де Меса Гаридо, той не сгреши и вкара за 1:2.

В 64' в игра влезе новото попълнение на тима Витор Роке, а не след дълго се появиха и Роберт Левандовски, Гюндоган и Роберто. Въпреки това имаше моменти, в които домакините поглеждаха все по-често напред в атакаи стигаха до вратата на Пеня.

В 88' обаче заради игра с ръка бе дадена дузпа за Барслона. От 11-те метра безгрешен бе Левандовски. В 93' обаче Фермин Лопес също направи фал, а Прат намали резултата до крайното 2:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барбастро: Фабрега, Баутиста, Гарсия, Гонпи, Де Меса Гаридо, Карбоней, Карлос, Гаско, Кико, Мингетес, Фабрега, Хавито, Хайме

Барселона: Пеня, Араухо, Кристенсен, Кунде, Лопес, Форт, Де Йонг, Рафиня, Торес, Феликс, Ромеу

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барбастро победи отбора от Ла Лига Алмерия, за да стигне до 1/16-финал, така че вече доказа, че е способен на чудеса. Това несъмнено е най-големият мач в историята на Барбастро , а близо 6000 фенове ще са на стадиона, за да помогнат на своя отбор да стигне до историческа победа в историята.

Разликата в качеството е огромна, дори за отбор на Барса, който се очаква да излезе с младежи и резерви, а "Блауграна" трябва да продължи напред без много проблеми срещу отбор три дивизии по-долу от тях.

Каталунците не са точно в страхотна форма, но трябва да са повече от достатъчно добри, за да продължат към осминафиналите, преди да заминат за Саудитска Арабия за Суперкупата на Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички