Барселона договаря украински национал


Барселона договаря украински национал
Снимка: Getty Images/Guliver

2106 0

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике е дал знак за трансфера на полузащитника на Динамо (Киев) Андрий Ярмоленко в клуба. Ръководството на каталунския гранд е смятало да задвижи трансфера на 25-годишния футболист тази зима, но активността на Евертън е принудила Барса да действа още сега, без да чака отпадането на забраната за трансфери, което ще се случи на 1 януари 2016 г.

Според каталунския вестник "Спорт" трансферът на Ярмоленко е бил съгласуван с Енрике, който смята да използва украинския национал на един от фланговете на атаката - позиция, която трябва да бъде подсилена, след трансфера на Педро Родригес в Челси.

Барселона ще плати на Динамо (Киев) 20 милиона евро на три транша - 5 милиона още това лято, 5 на 1 януари 2016 г. и още 10 до края на сезона.

Испанската преса пише още, че до зимата Ярмоленко ще играе в Динамо, който попадна в Шампионска лига. Към него интерес проявяват още Тотнъм и Стоук Сити.

Привличането на украинеца изглежда малко странно, предвид факта, че за дясното крило на атаката вече бе привлечен Арда Туран от Атлетико (Мадрид). Вероятно Луис Енрике ще използва турчина на левия фланг в случай на контузия на Неймар, а Ярмоленко може да стане замяна за Луис Суарес или Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички