Барселона бе пред сензационна загуба край Мадрид, но се събуди в края


Барселона бе пред сензационна загуба край Мадрид, но се събуди в края
Снимка: Guliver/GettyImages

3750 0

По-малко от седмица след изумителната победа с 5:1 на Барселона срещу Реал Мадрид, каталунците бяха напът да сбъркат сензационно в гостуването си край испанската столица на Райо Вайекано. След като поведоха рано в двубоя гостите се отпуснаха и губеха с 2:1 до 87'. В края обаче защитата на скромния испански тим капитулира неочаквано и Барселона се възползва максимално, реализирайки два гола в рамките на само 3 минути - 2:3 в полза на испанския шампион.

Луис Суарес даде аванс на своите още в 11' след добре позната комбинация. Алба беше изведен в наказателното поле с пас зад отбраната, а той от своя страна намери уругвайския ас, който от метър реализира - 0:1.

Последваха обаче опасни моменти пред вратата на гостите, като Позо изпусна страхотен шанс за своите. В 35' обаче се реваншира - след слабо изчистена топка от Пике той овладя на границата на наказателното поле и с премерен изстрел от 13 метра в долния ляв ъгъл изравни - 1:1.

Вайекано започна по-добре и второто полувреме, а в 57' излезе напред в резултата с гол на Гарсия, който довкара удар в гредата на Де Томас - 2:1, а Гарсия се беше появил на терена секунди по-рано.

Последва обсада на вратата на Райо Вайекано, но положенията липсваха. Домакините бяха затворили постъпите към вратата си и дори не позволяваха удари, но се пропукаха в самия край на мача. В 87' Жорди Алба центрира в наказателното поле, където Пике свали за Дембеле. Наглед нямаше опасност за вратата на домакините, но френският ас реши да стреля директно от воле и прати топката от 14 метра диагонално право в долния десен ъгъл - фантастичен гол и 2:2.

Пълният обрат беше регистриран в добавеното време. Серхи Роберто центрира от дясното крило към далечната греда, където изненадващо Луис Суарес беше оставен абсолютно непокрит и с летящ шпагат засече топката във вратата - 2:3 в полза на каталунците.

Благодарение на победата си, Барселона със сигурност запазва лидерската си позиция. Отборът вече е с 24 точки и е с 4 пред Атлетико и Алавес (мач по-малко) и 5 пред Севиля (също мач по-малко). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички