Барса изхвърча от Примера при независимост на Каталуния


Барса изхвърча от Примера при независимост на Каталуния
Снимка: Getty Images/Guliver

2127 0

Барселона и Еспаньол ще бъдат изхвърлени от шампионата на Испания, ако провинция Каталуня обяви независимост.

"И двата отбора ще бъдат извадени от Примера дивисион, в случай, че Каталуня се отдели от Испания. Съгласно регламента само един не-испански клуб може да участва в шампионата и това е Андора", заяви вицепрезидентът на футболната лига Хавиер Тебас по повод възникналото напрежение с обявения, а впоследствие отменен референдум за независимост на Каталуня.

Референдумът бе насрочен за 9 ноември, но в края на септември местното правителство го отмени под натиска на централната власт в Мадрид, а също и след като Конституционният съд го обяви предварително за незаконен. Провеждането на допитването се провали и заради краха на сепаратистите в Шотландия, където на неотдавна провел се референдум повече се оказаха желаещите страната да остане част от Великобритания.

Играчите на Барселона подкрепиха движението за независимост, като на мача с Атлетико Билбао излязоха с фланелки с цветовете на каталунския флаг. Един от най-активните поддръжници на независимост на Каталуня е и бившият треньор на Барса Хосеп Гуардиола, който понастоящем води Байерн Мюнхен. От другия барселонски отбор в Примера - Еспаньол, засега спазват неутралитет по въпроса за независимостта. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички