Барса е лидер след разгром над Райо Валекано


Барса е лидер след разгром над Райо Валекано
Снимка: Getty images/Gulliver

1410 0

Барселона развинти Райо Валекано с 6:1 и вече е лидер в Примера Дивисион след вчерашната издънка на Реал Мадрид гост на Атлетик (Билбао) с 1:0 в среща от 26 кръг.

Лионел Меси 55`,62`,65`, отбеляза хеттрик, Суарес (6`,90`) добави две попадения, а Пике (49`) се разписа веднъж.

Почетното попадение вкара Буено от дузпа в 81-ата минута.

Алвеш (Барселона) и Тито (Райо Валекано) получиха червени картони за дузпите, които предизвикаха.

Изключително динамично започна първото полувреме. Топаката не се задържаше в центъра и играта се пренасяше директно пред двете врати.

Двубоят бе много бърз и пасовете бяха малко, докато не започнеше да се търси решение за преодоляване на противниковата защита. Гостите разчитаха на включвания по крилата, но централните защитници на Барселона неутрализираха центриранията им.

Другото им оръжие бяха далечните удари, но това не компенсира слабата комуникация в защита, чиито грешки при изнасяне на топката откриваха много терен пред бързите нападатели на домакините.

Барса можеше да започне мача кошмарно, след като още в първата минута гостите организираха опасна атака отдясно, като Браво трудно достигне центриране към главата на футболист на гостите. Все пак опасността бе предотвратена.

В 6-ата минута каталунците вече водеха в резултата. Райо изпълниха тъч от своята половина, но неразбирателство между защитниците позволи на Барселона да овладее. На ръба на засадата Суарес получи пас, нахлу от дясно и простреля с външен фалц вратаря на гостите за 1:0.

В 9-ата минута голмайсторът се възползва от грешка отзад, измеша вратаря извън наказателното поле и пусна към дузпата за Меси, но пасът бе слаб и защитата осуети удвояване.

Клаудио Браво пък бе пробван с изстрел отляво от 35 метра.

В 13-ата минута не бе свирена дузпа срещу откъсващия се Суарес. Минута по-късно той направи нарушение в наказателното поле на противника в опит да отнеме топката.

3 минути по-късно, след многоходова комбинация, удар на Дани Алвеш рикошира от защитник на Райо, което предотврати почти сигурен гол.

В 22-ата минута при поредна бърза контраатака Педро бе задържан в наказателното поле, но сигнал не последва.

Браво трябваще да хваща нов 30-метров изстрел от дясно в 26-ата минута.

Пряк свободен удар на Райо в 30-тата минута прелетя на милиметри от дясната сглобка на вратата на Барселона.

Лео Меси бе близо до гол-шедьовър две минути по-късно, след като се откъсна в наказателното и чукна балонен пас, който прехвърли вратаря, но топката излезе в аут.

Динамиката малко спадна, а защитата на Райо се върна в своето наказателно поле, за да неутрализира включванията на Барселона и да избегне втори гол преди края на полувремето.

Домакините търсеха с къси пасове в наказателното Меси, който да завърши, но той бе умело блокиран.

Барселона започна по-спокойно второто полувреме, като разчиташе повече на комбинации.

В 49-ата минута, след центриране от корнер, играч на Барселона игра с глава и прехвърли вратаря. Топката рикошира в гредата и попадна в Пике, който не се затрудни да отбележи – 2:0.

Райо Валекано бе близо до връщане на гола 2 минути по-късно след неразбория в наказателното поле на Барселона при центриране от фаул. В крайна сметка, след карамбол между играчи, тя излезна на една педя от вратата.

В 54-ата минута Тито остави гостите с човек по-малко след втори жълт картон за задържане на Суарес в наказателното поле. Меси пък би слабо отсъдената дузпа и вратаря на Райо спаси. За нещастие на гостите съдията отсъди пребиване на наказателния удар и при втори опит звездата на каталунците не сгреши – 3:0.

В 62-ата минута Меси вкара втория си гол след като се възползва от пас към себе си – 4:0.

В 67-ата минута той отбеляза своя хеттрик след като пое от дузпата, проби, измешвайки вратар и защитник и правейки резултата 5:0.

Буено отбеляза почетен гол в 80-ата минута, когато реализира дузпа – 5:1. Заради нарушението срещу откъсващия се голмайстор, Дани Алвеш видя директен червен картон.  

След многоходова комбинация в продължението на мача Луис Суарес се откъсна и преодоля вратаря, за да отбележи втория си гол в двубоя и да затвори резултата на 6:1.

Така Барселона изпревари на върха Реал Мадрид с 1 пункт и води с 62.

Райо Валекано е 11-ти с 29 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички