Банега измъкна Севиля срещу Билбао и завърза битката за третото място в Ла Лига


Банега измъкна Севиля срещу Билбао и завърза битката за третото място в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1156 0

Отборът на Севиля постигна пълен обрат срещу Атлетик Билбао и победи с 1:2 като гост в среща от 35-тия кръг на Примера Дивисион. С основна роля за успеха на андалусийци бе Евер Банега, който се отличи с гол и асистенция, за да изравни отбора си по точки с третия Атлетико Мадрид.

В 28-мата минута Андер Капа изведе домакините напред в резултата, след като засече избита топка в наказателното поле. Севиля дълго време не можеше да намери път към вратата на своя съперник, докато мачът не влезе в заключителните 20 минути.

В 70-ата минута Евер Банега успя да изравни резултата с превъзходно изпълнен пряк свободен удар от границата на пеналтерията. Само четири минути по-късно отново Банега се отличи за отбора си, асистирайки с великолепно центриране на Мунир ел Хадади, който обърна мача с удар с глава.

По този начин Севиля се изравни по точки с Атлетико Мадрид (63), като има шест точки преднина пред петия Виляреал три кръга преди края. Атлетик Билбао пък е на девета позиция с 48 точки - на три пункта зад седмия Реал Сосиедад, който е с мач по-малко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички