Атлетико със зрелищен обрат на "Висенте Калдерон"


Атлетико със зрелищен обрат на "Висенте Калдерон"

1128 0

Атлетико Мадрид постигна изключително драматична победа с 3:2 у дома срещу отбора на Селта Виго. Въпреки че на два пъти бяха догонващи в резултата, „дюшекчиите” показаха характер и успяха да осъществят пълен обрат пред близо 30 000 зрители на „Висенте Калдерон”.

Гостите откриха резултата само пет минути след първия съдийски сигнал. След центриране от корнер стражът на Атлетико Мигел Анхел Моя се намеси лошо, като опита да боксира, но вместо това прати топката право при Густаво Кабрал, който от няколко метра с глава вкара за 1:0. Радостта на „небесносините” обаче бе твърде кратка. В 10-ата минута нападателят на столичани Фернандо Торес изравни след изключително попадение. „Хлапето” получи подаване в наказателното поле от Яник-Ферейра Караско, с гръб към вратата си повдигна топката и с красив ножичен удар направи безпомощен Серхио Алварес за 1:1.

В 30-ата минута Торес можеше да направи пълен обрат, но пропусна да се разпише от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Караско. Бившият нападател на Ливърпул и Челси заложи на силата, но шутът му срещна напречната греда. Така първата част завърши наравно.

След почивката гостите от Виго отново излязоха напред в резултата. В 78-ата минута Джон Гуидети получи подаване на границата на наказателното поле и с много премерен изстрел в долния десен ъгъл направи 2:1.

В 86-ата минута играчите на Диего Симеоне отново взривиха „Висенте Калдерон” след ново брилянтно попадение. Този път автор бе играещият много силно в този мач Яник-Ферейра Караско, който от воле простреля Алварес и възстанови равенството.

Само две минути по-късно домакините направиха пълен обрат, като в герой за тях се превърна звездата на тима Антоан Гризман. Френският национал получи подаване от Кевин Гамейро и от метър разстояние вкара за крайното 3:2 в полза на Атлетико.

Със спечелените три точки „дюшекчиите” се върнаха на четвъртото място в класирането с актив от 42 точки. Селта остава десети с 30 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички