Атлетико се провали - Барселона и Реал решават титлата в последния кръг на Примера


Атлетико се провали - Барселона и Реал решават титлата в последния кръг на Примера
Снимка: Getty Images/Guliver

1080 0

Барселона продължава уверения си поход към титлата в Испания, след серията от слаби резултати през март и в началото на април, позволила на Реал Мадрид и Атлетико да доближат каталунците застрашително.

"Блаугранас" стигнаха до категоричен успех с 5:0 над градския си съперник Еспаньол, с което са на една победа в последния кръг от това да защитят титлата си в Примера дивисион.

В същото време Атлетико (Мадрид) отпадна от битката за титлата. Възпитаниците на Диего Симеоне паднаха изненадващо с 2:1 от Леванте и вече са на 3 точки от първото място, отпадайки от надпреварата за титлата.

Тя остава да се реши между Реал Мадрид и Барселона, след като "белия балет" стигна до трудно 3:2 срещу Валенсия на своя "Сантяго Бернабеу".

Какво се случи на "Камп Ноу"?

Първото попадение в срещата беше дело на Лео Меси, който единствен успя да се разпише през първата част, в която Еспаньол създаде няколко много опасни положения, но така и не успя да ги реализира.

Голът на успокоението дойде в 52', когато Суарес отбеляза поредния си гол с фланелката на Барселона. 9 минути по-късно той отново бе точен и донесе комфортния аванс на Барселона от 3 гола.

До края на срещата се разписаха Рафиня и Неймар, а Барселона спечели с опустошителното 5:0.

След последната загуба в шампионата Барселона спечели последните си три мача с общ резултат 21:0, а в последния кръг гостувана борещия се да не изпадне тим на Гранада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички