Атлетико превзе "Сан Мамес" и изпепели Атлетик Билбао (ВИДЕО)


Атлетико превзе "Сан Мамес" и изпепели Атлетик Билбао (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1513 0

Шампионът на Испания Атлетико (Мадрид) се върна на пътя на победата, след като тази вечер разби с 4:1 Атлетик (Билбао), и то в крепостта на баските "Сан Мамес".

Двубоят не предполагаше подобен развой, особено след първото полувреме, което беше доста скучно, а двата отбора си отправиха по един удар.

За домакините обаче този удар беше голов, след като в 17' Сусаета центрира отлично от пряк свободен удар, а Рико успя да засече и да отбележи първия си гол в юбилейния си 50-и мач за тима от Билбао.

Това беше и единственият по-сериозен момент за първото полувреме, а след него "дюшекчиите" се върнаха буквално преобразени.

Още в началото Хуанфран направи добър пробив и центрира към Гризман, който закова топката зад вратаря за 1:1, а в 53' се стигна до много спорна дузпа за нарушение срещу Тиаго.

Зад топката застана Раул Гарсия, като капитанът не сбърка и разпечата вратата на Атлетик за втори път.

Бързите два гола отчаяха баските, които до края не успяха да отговорят на предизвикателството.

В 73' падна вторият гол на Гризман, който беше изведен от Хименес, а Гурпеги се подхлъзна и направи задачата на френското крило още по-лесна - удар и 3-и гол във вратата на Ираисос.

Само 8 минути по-късно бившият ас на Реал Сосиедад оформи крайния резултат 4:1, след като беше изведен от Раул Гарсия сам срещу Ираисос. Попадението беше от засада, но въпреки това Гризман вкара първия си хеттрик в Испания.

Това е и първи хеттрик на френски футболист в Испания, след като за последно това стори Тиери Анри през 2008 с екипа на Барселона.

С победата си шампионите прекъснаха серията си от 3 мача без победа (срещу Ювентус, Виляреал и Л'Оспиталитет), като се доближиха на 3 точки от Барселона и 4 от Реал Мадрид.

"Белия балет" е лидер с актив от 39 точки, но и мач по-малко заради участието си в Световното клубно първенство.

Атлетик, който загуби за трети пореден път от столичани у дома, остава в долната половина на таблицата - 11-о място с актив от едва 19 точки.

 


All goals: Athletic Bilbao 1-4 Atletico Madrid by LiveGoalsforyou

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички