Атлетико предлага френски национал, за да вземе зачеркнат от Шави


Атлетико предлага френски национал, за да вземе зачеркнат от Шави
Снимка: Getty Images

798 0

На Барселона е било предложено да подпише с играча на Атлетико (Мадрид) - Тома Лемар, като част от разменна сделка, включваща и Мемфис Депай.  Нидерландският национал бе привлечен от каталунците като свободен агент през лятото на 2021 г., след като договорът му с Олимпик Лион изтече.

В дебютния си сезон отбеляза 12 гола в 28 изяви в Ла Лига , но Депай напълно изпадна в немилост през настоящата кампания. Шави Ернандес го пусна в едва два двубоя, в които записа 116 минути. От клуба бяха съгласни дори да го пуснат в Ювентус през миналото лято и да му изплатят всичко до края на договора му.  Депай обаче отхвърли шанса и остана в испанския тим.

Той е свързван с напускане и през този трансферен прозорец и изглежда, че Атлетико Мадрид е готов да използва Лемар в потенциална сделка за размяна. Според журналиста Жерар Ромеро от  "Twitch", Барселона не се интересува от подобно предложение. Каталунците ще искат да се разделят с бившия нападател на Манчестър Юнайтед само срещу финансова оферта.

Това може да се окаже доста рискован ход, тъй като договорът на Депай изтича след 6 месеца. А изглежда малко вероятно да му бъде предложено подновяване, тъй като Шави показа, че няма да разчита на него. Лемар също може да напусне Атлетико като свободен агент през лятото. Френското крило е бил титуляр в едва пет двубоя в Ла Лига през този сезон и неговото бъдеще при "дюшекчиите" остава неясно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Завръща ли се? Мемфис Депай с условие към Манчестър Юнайтед

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички