Атлетико (Мадрид) се съвзе от нокдауна току преди дербито с Реал Мадрид в Ла Лига


Атлетико (Мадрид) се съвзе от нокдауна току преди дербито с Реал Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1176 0

Атлетико (Мадрид) спечели с 2:0 гостуването си на Виляреал в един от най-интригуващите двубои за кръга в испанската Ла Лига. Така "дюшекчиите" се съвзеха след 2-та поредни шампионатни мача без победа (общо 3 във всички турнири), с които позволиха на преследвачите да наваксат.

Най-големият такъв е градският съперник Реал Мадрид, който се възползва от грешките на конкурента си. Именно "кралския клуб" е и следващият съперник за Атлети, като двата тима излизат един срещу друг след седмица - в неделя, 7 март.

Резултатът в днешната среща бе открит в 25-ата минута с голяма доза късмет. Стефан Савич се пребори и засече с глава центриране от пряк свободен удар. Изстрелът му бе отразен от стража на Виляреал Асенхо, но топката се отби в тялото на неговия съотборник Алфонсо Педраса и се върна обратно към вратата, за да може този път да мине голлинията.

В 69-ата минута Жоао Феликс се възползва от неправилно избита топка в наказателното поле, овладя я и с безпощаде изстрел удвои аванса на своя отбор. "Жълтата подводница" пък така и не съумя да се разпише, въпреки че имаше отлични шансове за това.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички