Атлетико Мадрид е първият четвъртфиналист за Купата на Краля


Атлетико Мадрид е първият четвъртфиналист за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

796 0

Атлетико Мадрид се класира сравнително лесно за четвъртфиналите за Купата на Краля, въпреки че загуби с 2:3 реванша срещу Лас Палмас от осминафиналите в турнира. Така с общ резултат 4:3 испанският гранд е първият отбор в следващата фаза след победата с 2:0 в първия двубой.

"Дюшекчиите" изиграха силни 70 минути, като през първото полувреме изпуснаха две много удобни положения. Все пак В 49' след подаване на Гайтан Гризман успя да се разпише и даде аванс на своите.

Скоро след това Ливая успя да изравни, но в 61' Кореа даде нов аванс на домакините и реално обезмисли последния половин час.

Особено в края "дюшекчиите" се отпуснаха и това даде резултат, след като Ливая изравни в 89', а Гарсия в 93' дори даде преднина на своя отбор. Това обаче беше максимумът, който "канарчетата" можеха да постигнат и само секунди след това беше свирен и край на мача.

В сряда и в четвъртък ще се изиграят останалите мачове от осминафиналната фаза за Купата на Краля. Реал Мадрид има комфортен аванс от 3 "чисти" гола срещу Севиля, докато преди реванша на "Камп Ноу" Барселона изостава с 1:2 от Атлетик Билбао.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички