Атлетико Мадрид бързо-бързо изпусна второто място в Ла Лига: Загуби от сигурен изпадащ (ВИДЕО)


Атлетико Мадрид бързо-бързо изпусна второто място в Ла Лига: Загуби от сигурен изпадащ (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1001 0

Атлетико Мадрид изпусна второто място в Ла Лига, след като изненадващо загуби с 0:1 от последния в класирането Елче. Така "дюшечиите" остават на две точки от втория Реал Мадрид. Елче пък е първият сигурен изпадащ от елита - въпреки успеха!

В герой за домакините в днешния двубой се превърна Фидел. Единственото попадение падна в 41-вата минута и дойде след груба грешка на вратаря на стоичани Гърбич. Той не се справи при пратена топка в наказателното поле директно от тъч и след неубедителната му намеса Фидел прати топката в опразнената врата!

Любопитното е, че това е първи допуснат гол след тъч от Атлетико Мадрид от близо 10 години насам. За последно това се случи през януари 2014 година, когато Лариви от Райо Валекано наказа "дюшекчиите".

Футболистите на Диего Симеоне сториха твърде малко, за да заслужат нещо повече в срещата. През първото полувреме имаше по един отличен шанс пред Антоан Гризман и Алваро Мората, от които не се възползваха. През втората част, въпреки пасива, чистите голови ситуации бяха още по-малко, като дори домакините бяха много близо до това да удвоят аванса си в последната минута от редовното време.

Хосе Хименес пък изигра своя мач номер 200 в Ла Лига. По този начин се превърна в осмия чужденец, който има толкова мачове за Атлети в шампионата. Освен него има и друг уругваец с това постижение - Диего Годин (277 мача в Ла Лига).

В следващия, 35-и кръг, от испанската Ла Лига Атлетико Мадрид посреща Осасуна (21.05), докато Елче гостува на Хетафе, който се бори за оцеляване (20.05).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички