Анчелоти: Агентът на Бейл ме притискаше да сменя позицията му на терена


Анчелоти: Агентът на Бейл ме притискаше да сменя позицията му на терена

1315 0

Бившият треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти разказа за трудната ситуация, в която е бил докато работи на "Сантяго Бернабеу".

"Един ден, в едно мартенско утро, ми се обади генералният директор на Реал Хосе Анхел Санчес и поиска да се срещнем след тренировката. Това беше много необичайно. Когато се срещнахме, Санчес ми заяви, че агентът на Бейл Джонатан Барнет е обсъждал с тях позицията на Гарет на терена и е казал, че Бейл е недоволен от своето положение, въпреки че през януари Джонатан твърдеше обратното. Този път агентът на Бейл бе помолил Санчес да прехвърля Гарет в центъра", разкрива италианецът, цитиран от Goal.com.

Реал предлага една от звездите си на Манчестър Юнайтед

"Когато се срещнахме със Санчес, той ме попита какво ще правя и аз му отговорих "Нищо". Беше невъзможно да направя тази стъпка, защото трябваше да променя цялата система на игра. Бях много учуден от ситуацията и казах на Санчес, че играчът трябва да обсъжда подобни неща с треньора. Ние се договорихме да се срещнем и да обсъдим всичко".

Анчелоти се изказа и за професионалните качества на уелския национал.

"Гарет е фантастичен футболист и винаги съм се опитвал да направя така, че той да реализира пълния си потенциал. Между другото, аз разбирам малко повече от футбол от неговия агент или генералният директор на Реал", допълва бъдещият треньор на Байерн.

"По-късно казах на Флорентино Перес, че бих искал да поговоря с Бейл на следващия ден. Срещнахме се и аз му казах: "Знам, че твоят агент е ходил при Санчес. Защо не дойде и да ми кажеш? Той ми каза само: "Добре, няма проблеми". Обясних на Бейл, че на този етап от сезона не мога да променя цялата схема на игра. Обясних му своята позиция и предложих да опитаме новите варианти по време на предсезонната подготовка", споделя Анчелоти.

Италианският специалист водеше Реал Мадрид от 2013 до 2015 година и в този период спечели с тима Купата на Краля (2013/14), Суперкупата на УЕФА (2014), световното клубно първенство (2014) и Шампионска лига (2013/14).

Анчелоти напусна испанският клуб миналото лято заради неизпълнени цели с отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички