Агире: В Атлетико исках да пратя Агуеро в дубъла, но ми казаха, че ще ме убият


Агире: В Атлетико исках да пратя Агуеро в дубъла, но ми казаха, че ще ме убият
Снимка: Getty Images/Gulliver

1750 0

Бившият треньор на Атлетико (Мадрид) Хавиер Агире разказа интересна история от времето, когато работи с нападателя Серхио Агуеро в испанския клуб. Това беше преди 14 години. Агире разкри отговора, който е получил на въпроса какво би станало, ако прати аржентинеца в дубъла на испанския гранд за месец.

"Беше преди 14 години, той бе малко момче на около 17 години. Беше сам в един голям град, в Европа, където всичко е различно. Беше нисък, а клубът плати за него около 20 милиона евро, струва ми се", коментира мексиканецът, цитиран от "ВВС".

"Видях го и попитах изпълнителния директор Мигел Анхел: "Вие наистина ли сте платили толкова за това момче?". Той не разбира къде се намира, какво е това Ла Лига, не знае нищо за Европа и Мадрид". Момчето трябваше да започне от нулата. Освен това, според мен, той не беше физически готов да играе от началото на първенството. Забелязах това по време на предсезонната подготовка", допълни Агире.

"Казах на Мигел Анхел: "Какво ще стане, ако изпратя момчето в Атлетико Б за месец?". Той отговори: "Ще те убият. Пресата просто ще те убие". Със Серхио започнахме от нулата. Владеейки топката, той бе най-добрият играч в отбора. Без топката той просто следеше играта като фен. Така че, работихме над играта без топка", разказа още той.

"Но момчето беше специално, наистина специално. В наказателното поле, в дурла с вратаря той беше убиец, страхотен, първокласен играч", завърши Агире. А кой, според Ернан Креспо, е следващият Агуеро вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички