Зинедин Зидан сменя схемата, за да внедри слабо представящия се Еден Азар


Зинедин Зидан сменя схемата, за да внедри слабо представящия се Еден Азар
Снимка: Guliver/GettyImages

7792 0

В Реал Мадрид има сериозни притеснения след проведената лятна подготовка преди старта на новия сезон. Отборът допусна цели 16 гола в едва 5 мача, но още по-странно е слабото представяне на Еден Азар. Белгиецът е много далеч от формата, която демонстрираше за Челси, а това е накарало Зидан да изпробва нова схема на игра за "кралския клуб".

Френският специалист ще се опита да развие отбора си в схема 3-5-2, а основна роля ще има именно новото най-скъпо попълнение на столичани. Бившият ас на Челси ще играе или отдясно на триото халфове в средата на терена, или в свободна роля зад нападателите. Тони Кроос и Каземиро са фаворити за негови партньори в центъра на терена, особено след слабата форма, показана от Лука Модрич.

Друго ново попълнение на Реал Мадрид - Едер Милитао, също ще има важна роля в подобна схема, като ще играе редом до капитана Серхио Рамос и Рафаел Варан. Дани Карвахал и Марсело ще действат като халф-бекове по двете крила, а нападението ще бъде водено от Карим Бензема и Лука Йович, който е свикнал да играе тази схема в Айнтрахт (Франкфурт).

Очаква се дебютът на тази схема да е срещу Ред Бул Залцбург в сряда вечер. За срещата Реал има сериозни проблеми със състава, но въпреки това Зидан извади 3 звезди от състава (вижте подробности в тази статия в Sportlive.bg).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички