Защо всички "искат" Кристиано, но всъщност ще остане в Реал Мадрид?


Защо всички "искат" Кристиано, но всъщност ще остане в Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images/Guliver

2455 0

Бъдещето на Кристиано Роналдо доскоро изглеждаше далеч от Реал Мадрид. Португалецът беше съсипван от критики, думите му излизаха редовно извън контекста, в които са казани, а самият той изглеждаше, че не се чувства добре в съблекалнята на "белия балет". Ако погледнем ситуацията по-дълбоко обаче, ще видим, че всъщност тази история е като "дежа-вю" на периода през 2012 година, когато Роналдо също беше "близо" до изхода на "Сантяго Бернабеу", но подписа нов договор до лятото на 2018 година.

Сценарият е абсолютно същият - подмятания в интервюта на Роналдо, че всъщност не знае какво вещае бъдещето му. Флиртуване с други отбори (в случая, прегръдката с Лоран Блан и писанията, че ще премине в ПСЖ). Недоволството от играчите, с които Реал Мадрид разполага. И така нататък, и така нататък.

Суарес изравни рекорд на Кристиано

Истината е една и тя е, че Кристиано Роналдо има нужда от Реал точно толкова, колкото и "белия балет" има нужда от голмайстор №1 в историята на клуба.

ПСЖ има милиарди за харчене и може да даде празен чек на Роналдо, но все още е клуб без идентичност, който е на няколко години от спечелване на Шампионска лига. Манчестър Юнайтед е "тъмна Индия" и не се знае колко време ще отнеме на "червените дяволи" да се отърват от сянката на сър Алекс Фъргюсън, която е надвиснала над "Олд Трафорд". САЩ и Китай все още не са варианти пред Роналдо, а други европейски клубове не могат да си позволят нападателя или нямат нужните условия да го приютят в отбор, готов да печели. Единственият отбор, който покрива и двете изисквания, е Байерн Мюнхен, но баварците няма да извадят над 100 милиона евро за футболист, прехвърлил 30-те години.

Разкриха контузията на Кристиано Роналдо

За Кристиано Роналдо е жизнено важно да остане един от двамата най-добри футболисти на света и към настоящия момент единствено Реал Мадрид може да му предостави тази платформа. В столицата на Испания той ще продължи да вкарва десетки голове през сезона, ще бъде боготворен и ще има възможност да продължи спора си с Меси за най-добър футболист на планетата.

Откъде тогава идват слуховете за трансфер? Те идват от лагера на португалеца. Въпреки че се намира в страхотна форма, той е наясно, че ще има нужда от далеч повече помощ от състава, за да продължи да играе на ниво, а в същото време Реал да търси пробив на домашната сцена, след като не е бил шампион от 2012 година насам. Това е и една от заплахите от щаба на Роналдо - ако не бъдат привлечени още добри футболисти, той ще си тръгне. Вторият фактор е финансов - Роналдо е пред последния си сериозен контракт и ще се опита да извлече максимума от Флорентино Перес. Самият президент е наясно с желанието на Кристиано да остане в Реал, но в същото време не може да използва това като коз в преговорите за нов контракт, защото има доста клубове, които са готови да му осигурят финансовите условия, които Роналдо иска. 

Неймар запсува свой съотборник

Така една от най-големите трансферни истории на 2016 година всъщност не е история. Роналдо иска в Реал и в Реал искат Роналдо, единственият въпрос е при какви условия това ще бъде изпълнено. А ПСЖ, Манчестър Юнайтед и така нататък са просто козове в ръката на Кристиано, който се очертава да остане най-високо платеният футболист и в следващите 4 години,

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички