Валенсия върна интригата в Примера след победа над Реал Мадрид


Валенсия върна интригата в Примера след победа над Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

1136 0

Реал Мадрид  загуби с 1:2 гостуването си на Валенсия в отложен мач от 16-ия кръг на Примера дивисион. Симоне Дзадза в 4' и Фабиан Ореяна в 9' донесоха победата на домакините. Кристиано Роналдо отбеляза в 44-ата минута, но въпреки натискът отборът на Зинедин Зидан не успя да се добере дори до точка.

Реал остава само с точка аванс пред Барселона и вече с един мач по-малко.

Домакините изненадаха Реал с два бързи гола. В 4' Мунир центрира отдясно, Дзадза овладя на гърди с гръб към вратата и след завъртане изпрати топката от въздуха от около 15 метра за 1:0.

Само пет минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Нани получи отляво и правилно видя включилия се Ореяна, който с удара си прати топкатамежду краката на Кейлор Навас.

В 13' Реал отговори чрез Роналдо, който стреля от 20 метра, но топката мина покрай гредата. В 15' Тони Кроос намери Кристиано, който шутира силно по земя от малък ъгъл. Хамес Родригес успя да стигне до топката, но Мунир беше застанал на гредата и се справи с гърди. Тимът на Зидан продължи да натиска и в края на полувремето мадридчани намалиха резултата. Марсело центрира, а Роналдо отново надскочи всички и насочи топката с глава в близкия ъгъл.

В последната минута на първата част Роналдо имаше възможност и да изравни резултата, но топката се отклони в защитник на Валенсия и мина покрай вратата.

Втората част "белия балет" продължи натиска си. В 62' влезлият като резерва Гарет Бейл проби отдясно и центрира висока топка, но тя бе спечелена от Есекиел Гарай. 5 минути по-късно съдията трябваше да се справи с две ситуации. Първо не видя явно нарушение срещу Роналдо, а ответната атака домакините претендираха за дузпа, но арбитърът сметна, че няма такава.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички