Валенсия отчая Барселона и серията без победа им коства лидерството в Ла Лига


Валенсия отчая Барселона и серията без победа им коства лидерството в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7613 0

Барселона продължи с разочароващата си серия в първенството на Испания. В осмия кръг на Ла Лига те завършиха 1:1 с Валенсия на "Местая" и не успяха да се върнат на върха в класирането, където се настани малко по-рано Севиля. Каталунците са с точка по-малко - 15.

Гостите получиха много неприятен ранен гол, дело на Езекиел Гарай, който вкара след грешка в отбраната при статично положение. Барселона успя да изравни в 23' чрез своя капитан Лионел Меси. Звездата се разписа след удар от около 20 метра след двойно подаване с Луис Суарес.

Това е четвърти мач за "блаугранас" без победа в шампионата. Валенсия пък пак се върна към равенствата, след като в предишния кръг бе победил Реал Сосиедад. "Прилепите" са на незавидната 14-а позиция със само 9 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът тръгна по най-добрия за домакините и най-лошия за гостите начин - с гол за Валенсия почти от съблекалнята. Във втората минута "прилепите" изпълниха корнер, топката срещна главата на Вермален, отби се в гърба на Пике и тупна пред крака на Езекиел Гарай, който от по-малко от метър не сгреши - 1:0 за "прилепите". Ужасът бе на път да застигне каталунците и в 6', когато удар на Миши Батшуай мина на сантиметри от левия му стълб. Минута по-късно последва нов шут към вратата на Марк-Андре тер Щеген.

В по-ранен етап на мача Гонсало Гедеш усука страховито коляното си и това наложи той да напусне играта в 12'. На мястото му влезе Денис Черишев.  Секунди по-късно Батшуай отправи нов опасен удар към вратата на Тер Щеген, но германецът улови без проблем. В 21' след бърза и добре проведена атака Меси получи възможност да стреля, но право в ръцете на Нето. Минута по-късно кракът на Луис Суарес се оплете в тези на Хосе Гая и нападателят очакваше да получи дузпа, но реферът дори не прибегна до VAR заради ситуацията. 

Барселона успя да изравни в 23' чрез своя капитан Лионел Меси. След ефектно двойно подаване с Луис Суарес аржентинецът шутира от 20 метра и намери долния ляв ъгъл на Нето за 1:1. Това бе шестият гол за суперзвездата на гостите в Ла Лига, с който той зае третото място при голмайсторите в първенството.

След изравнителното попадение гостите продължиха да са по-активни в търсенето на нов шанс. При първата атака на валенсианци в последния четвърт час те успяха сериозно да застрашат вратата на Тер Щеген, за тяхно съжаление - без да се стигне до гол. В ситуацията Хосе Гая изпрати снаряд, който премина на скорост покрай вратата. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55' Меси стреля от малък ъгъл след многоходова комбинация в сгъстената защита на съперника, но ударът му бе блокиран от Нето. Три минути по-късно Коутиньо нанесе удар в лицето на Парехо, който няколко секунди не пускаше фланелката му в опит да спре атаката на Барселона. Реферът се задоволи с това да даде и на двамата по един жълт картон.

В 67' Марселино Торал предприе смяна в атака - той извади Кевин Гамейро и пусна в игра Родриго Морено. В 72' след нарушение срещу Ракитич Меси се зае с изпълнението на пряк свободен удар, но този път не му се получи - аржентинецът стреля над вратата.  Три минути по-късно Коутиньо пропиля чудесна възможност - той се засуети след подаване на Суарес и не успя да оползотвори добрата позиция, която бе заел. В последните минути играта се провежда изключително в половината на Валенсия, която е много внимателна в защита.

Около 10 минути преди края на редовното време се извършиха две смени - Коклен зае мястото на Кондогбия в тима на домакините, а Ернесто Валверде пусна Усман Дембеле вместо Коутиньо. Въпреки смените, ходът на мача не се промени и двата тима си поделиха по една точка, а първенството в Испания се завърза здраво.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

ВАЛЕНСИЯ: Нето, Гая, Пичини, Гарай, Паулища, Гедеш, Солер, Парехо, Кондогбия, Батшуай, Гамейро

Нето, Гая, Пичини, Гарай, Паулища, Гедеш, Солер, Парехо, Кондогбия, Родриго, Гамейро

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген; Семедо, Пике, Вермален, Алба; Ракитич, Бускетс, Артур; Меси, Суарес, Коутиньо

ПРЕДИ МАЧА

След като по-рано днес Атлетико (Мадрид) победи Бетис с 1:0, "дюшекчиите" окупираха върха, имайки 1 точка повече от каталунците. Тимът на Ернесто Валверде се намира в слаба серия в първенството, след като няма победа в последните си 3 мача.

В миналия кръг Валенсия пък спечели първата си победа след поредица от равенства и ще търси нов успех, за да може да се вдигне по-нагоре от 16-ото място, на което се намира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички