В Испания: Реал Мадрид договори нападател за 60 млн. евро


В Испания: Реал Мадрид договори нападател за 60 млн. евро
Снимка: Getty Images/Guliver

4203 0

Реал Мадрид се е договорил с един от най-желаните нападатели в последните месеци. "Белия балет" е финализарал трансфера на Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт за сумата от 60 млн. евро, пише AS. 48 милиона от тях ще влязат в банковата сметка на германския клуб, а 12 милиона ще отидат в Бенфика, тъй като грандът от Лисабон си запази 20% от евентуален бъдеще трансфер на сръбския футболист при продажбата му в тима от Първа Бундеслига.

Сръбският нападател е подписал договор за 6 години. От Реал са искали максимално бързо да приключат преговорите, тъй като интересът към Йович се покачвапе непрестанно, като дори и ПСЖ влизаше в битката за подписа му. За няколко седмици операцията по привличането му е била забързана и в последните дни всички детайли са били изчистени.

Идеята на привличането на нападателя е да подкрепя в атака Карим Бензема, като не се изключва вариантът двамата да играят дори и заедно. След разочароващия трансфер на Мариано, Зидан иска да има достатъчно варианти в атака. Според Marca дори от немския клуб са поискали Мариано да бъде включен в сделката за Йович, като бившият нападател на Лион има само 656 минути през сезона.

Иначе Лука Йович прави великолепен сезон с Айнтрахт, като има ключова роля за представянето на тима в немското първенство и в Лига Европа, където играят на полуфинал. Той има 26 гола и 7 асистенции в 44 двубоя. Той е второто ново попълнение за мадридчани след привличането на Едер Милитао от Порто.

Според медиите в Испания Реал се е договорил с още едно звездно име - ето кой е футболистът.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички