В Барселона са категорични - няма да платят клаузата за лоялност на Неймар


В Барселона са категорични - няма да платят клаузата за лоялност на Неймар
Снимка: Getty Images/Gulliver

3162 0

От Барселона са информирали вече бившия си играч Неймар и баща му и негов агент Неймар-старши, че няма да платят клаузата от 26 милиона евро, която бе предвидена за подновяването на договора му през миналата година.

"В договора му имаше 3 условия. Първото бе да не преговаря с друг клуб преди 31 юли. Второто бе публично да заяви, че иска да изпълни контракта си. Третото условие бе да получи бонуса на 1 септември, като така се постави в невъзможност да премине в друг клуб", заяви говорителят на клуба Хосеп Вивес.

Според медиите в Испания общият бонус е бил 40 милиона евро. От тях Неймар е получил 14 в деня, в който е преподписал, а останалите 26 е трябвало да вземе на 1 септември.

Междувременно испанското издание Sport излезе с информация, че Неймар е взел решение да съди бившия си клуб, ако не му се изплати тази сума. Според вече несъществуващия договор между каталунския клуб и бразилския футболист на 31 юли от "Камп Ноу" трябваше да направят транш към банковата сметка на Ней-старши на стойност 26 милиона евро. Това е гледаната точка на футболиста и изглежда, че тепърва ще има развитие по случая.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички