В Барселона харчат като луди след продажбата на Неймар


В Барселона харчат като луди след продажбата на Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

3378 0

Барселона действа със замах на трансферния пазар през последните няколко сезона и по-точно след продажбата на Неймар. Тази зима каталунците вече имат 4 нови попълнения, като големият удар е привличането на младия талант Френки Де Йонг от Аякс. Той бе привлечен за сумата от 75 млн. евро плюс още 11 млн. евро, които може да се осигурят от бонуси.

Втори пореден месец януари Барселона се охарчва сериозно на трансферния пазар, за да се подсили с всички свои желани играчи, които е възможно. През сезони 2013/14, 2014/15, 2015/16 и 2016/17 каталунците не изхарчиха нито един цент за трансфер, привличайки нови играчи само през лятото. До този момент лидерът в Ла лига е похарчил 77 млн. евро за нови играчи. 75 млн. евро за Де Йонг и по 1 млн. евро за Кевин-Принс Боатенг и Мурийо от Валенсия.  Миналия януари сумата бе 131,8 млн евро, като тогава подписаха с Филипе Коутиньо и Йери Мина.

Със сигурност не е съвпадение, че големите харчове на Барселона започнаха след продажбата на Неймар през лятото на 2017 година, когато за малко над 200 млн. евро подписа с ПСЖ. Веднага след това бяха привлечени Усман Демебеле и Паулиньо за около 198 млн. евро, като съчетано с разходите през следващите зими разгодите скочиха на около 329 млн. евро.

През миналото лято най-скъпата им покупка бе Малком за 41 млн. евро. Общо сметките показват, че откакто бразилецът напусна заради ПСЖ - от Барселона са похарчили 533 млн. евро. А до края на зимния прозорец остава още седмица, така че сумата може да набъбне още.

Новото попълнение на Барселона Френки Де Йонг пък разкри с кой номер мечтае да играе на "Камп Ноу". Отговорът е много любопитен - може да го видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички