Убедителен Реал превзе Мадрид и е на 5 точки от Барселона


Убедителен Реал превзе Мадрид и е на 5 точки от Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

6377 0

Реал Мадрид продължава добрата си серия и вече в 7 поредни двубоя няма загуба. "Белия балет" спечели дербито на Мадрид, побеждавайки Атлетико с 1:3 на "Уанда Метрополитана". С успеха момчетата на Сантиаго Солари изместиха градския си съперник от второто място и вече са на 5 точки зад Барселона в Ла Лига. Каталунците са и с мач по-малко, като утре гостуват на Атлетик Билбао.

Попаденията за Реал отбелязаха Каземиро и Серхио Рамос през първата част, а влезлият като резерва Гарет Бейл оформи крайното 1:3. Това бе негов гол номер 100 за тима във всички надпревари. Антоан Гризман се разписа за "дюшекчиите" в 25' за 1:1.

В началото на двубоя в абсолютен господар на терена са превърнаха домакините. Атлетико упражни преса от първата минута, като Реал трудно успяваше да вземе топката. Във 2' Тома Лемар пусна топката към Антоан Гризман. Той стреля по диагонал с левия крак, но в аут. В 10' "дюшекчиите" организираха още една добра атака, като Гризман успя да подаде топката към Партей между няколко играчи на Реал. Той нахлу в   наказателното поле, но топката мина над вратата.

Въпреки силния старт на домакините, първият гол бе за сметката на "белия балет". След изпълнение на ъглов удар Каземито откри резултата след хубав удар от задна ножица. Атлетико допусна голяма грешка в защита, като бе оставил играча абсолютно сам, докато четирима се бяха насъбрали около Рамос.

Постепенно играчите на Солари заиграха много по-спокойно от началните минути. В 21' обаче Атлетико изравни чрез Антоан Гризман, който се измъкна от засадата. Преди обаче подаването към Гризман имаше фаул срещу Винисиус, който остана незабелязан от рефери, като дори ситуацията бе преразглеждана, но голът бе зачетен. Иначе французинът излезе сам срещу Куртоа и промуши топката между краката му.

Двата отбора започнаха да действат доста по-нервно и играта стана много накъсана. В 36' Кроос стреля от дистанция, но Облак хвана без проблем, а малко преди това и удар на Гризман с глава мина над вратата. В 41' "кралете" получиха право да изпълнят дузпа. Винисиус бе фаулираният играч. Ситуацията отново бе разглеждана от ВАР, за да се провери дали нарушението е в наказателното поле и в крайна сметка реферът не промени решението си. Зад топката застана Рамос, който хладнокръвно отново изведе отбора си напред в резултата.

Отново домакините започнаха по-активно, търсейки изравнителен гол. В 52' Мората и Гризман комбинираха пред наказателното поле на Реал, като французинът шутира с левия крак, но топката премина на няколко сантиметра встрани от левия страничен стълб. Малко след това Мората вкара фамозен гол, като с прехвърлящ удар надхитри Куртоа. Попадението обаче бе отменено след намесата на ВАР заради засада.

В 67' играчите на Диего Симеоне имаха претенции за дузпа. След центриране към наказателното поле от фаул Алваро Мората се строполи на земята и всички играчи в "червено-бяло" скочиха срещу съдията, но нарушение нямаше, както и дузпа. През втората част съдията много често посягаше към жълтия картон, като в 69' Мората бе петият с предупреждение самоз а вторите 45 минути.

В 73' Карим Бензема засече с глава центриране, но топката прелетя над вратата. Минута по-късно влезлият като резерва Гарет Бейл увеличи аванс на Реал след контраатака на своя тим. Той получи подаване от  Лука Модрич и с удар отляво по диагонал отбеляза 1:3. В 80' пък Томас Парти бе изгонен заради нарушение срещу Кроос, което му донесе втори жълт картон.

 

В заключителните минути Гарет Бейл изпусна да се разпише от чиста позиция, след като ударът му с глава мина на сантиметри от напречната греда. След третия гол във вратата си пък домакините се предадоха напълно и не показаха нищо интересно.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Атлетико: Облак, Ариас, Хименес, Годин, Ернандес, Томас Парти, Саул, Кореа, Лемар, Гризман, Мората

Реал: Куртоа, Карвахал, Регилон, Рамос, Варан, Каземиро, Кроос, Модрич, Лукас Васкес, Винисиус, Бензема

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид започна да  навлиза в доста добра форма, след като в последните 6 двубоя няма нито едно поражение - 5 победи и 1 равенство. В първия полуфинал за Купата срещу Барселона на "Камп Ноу" двата тима завършиха 1:1. 

Треньорът Сантяго Солари ще разчита на почти всичко най-добро в събота, така че гостуването на градския съперник трябва да се спечели. Маркос Йоренте със сигурност отпада от състава поради контузия, както Иско, като официалната версия е болки в гърба.

Диего Симеоне пък  продължава да има огромни проблеми – Стефан Савич и Диего Годин няма да могат да играят, също така основните халфове Коке и Саул не са ни линия, както и Диего Коста. Очаква се Алваро Мората да се изправи срещу бившия си отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички