Трансферът на Матео Ковачич - или как Реал Мадрид изигра Челси


Трансферът на Матео Ковачич - или как Реал Мадрид изигра Челси

4469 0

Часове преди затварянето на трансферния прозорец Реал Мадрид и Челси застанаха в светлината на прожекторите, след като двата клуба сключиха двойна сделка. Кой обаче ще излезе печеливш от трансферната сага между двата клуба?

Реал Мадрид най-после успя да си осигури улугите на белгийския страж Тибо Куртоа, като "белите" заплатиха на Челси едва 35 млн. евро. Това само по себе си е същинска "кражба" от страна на "белия балет", но като се има предвид желанието на играча да напусне в посока Мадрид и изтичащия му след година договор, 35 милиона са съвсем прилична сума.

"Сините" нямаха много опции в ситуацията около Куртоа, но те допуснаха да бъдат изиграни още веднъж от испанския колос. В сделката за Куртоа Челси хитро включи условието халфът на Реал Мадрид да премине под наем на "Стамфорд Бридж".

Клубът от Лондон обаче не се възползва пълноценно от желанието на "белите" да привлекат Куртоа на всяка цена. "Сините" успяха да се доберат до Ковачич под наем за един сезон, но пропуснаха да включат много важна клауза в договора на футболиста - тази за евентуалното му откупуване след края на сезона.

Така "кралете" успяха да вземат изключително класен вратар на ниска цена и в същото време изпратиха свой талантлив полузащитник, който ще получава достатъчно игрово време на Острова, в което да се обиграва. А когато му изтече наемът в края на сезона - мадридчани ще могат да си върнат чисто ново попълнение, готово за титулярно място на "Сантяго Бернабеу".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички