Трансферният списък на Реал Мадрид е пълен със звездни имена


Трансферният списък на Реал Мадрид е пълен със звездни имена
Снимка: Getty Images/Gulliver

3975 0

В последните няколко дни Реал Мадрид се отдаде на залужени празненства, след като за трета поредна година спечели Шампионска лига. Ръководните фактори в "белия балет" обаче вече мислят как да подсилят за състава през идното лято. Тези решения се взимат от президента, треньора и най-важните членове от борда на директорите, като тази среща е била насрочена след финала, за да не се разсейват футболистите. 

В последните няколко месеца са гледани в детайли потенциални нови попълнения, за да бъдат направени първите крачки по привличането им. Сега е моментът да се прецени точно от какви футболисти има нужда Реал и точно те да бъдат привлечени. Трябва да се отбележи, че през последните 5 години, в които Реал спечели 4 пъти ШЛ, клуба е похарчил 456 млн. евро и е получил 403 млн. евро от продажби. В същото време големият съперник на "белия балет" - Барселона е похарчил 754 млн. евро и прибрал в касата си 408 млн. евро от трансфери, като 222 млн. евро бяха от продажбата на Неймар. 

Именно името на бразилеца ще бъде сред обсъжданите на предстоящата среща и дали той трябва да бъде привлечен на "Сантяго Бернабеу". Три са позициите, на които ще гледат да вземат  нови попълнения - вратар, централен и десен защитник. По отношение на предните линии испанския гранд е доволен от представянето на Мариано в Лион и обмислят да го върнат, но това зависи от Гарет Бейл и Неймар. Ако бразилският национал не иска да напусне ПСЖ, то вариантите са 3 - Мохамед Салах, Еден Азар и Пауло Дибала. 

За вратар основен фаворит е Алисон Бекер от Рома, след което се нареждат имената на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед и Тибо Куртоа от Челси. За защитата приоритет е Хосе Хименес от Атлетико Мадрид, който се превърна в цел на повечето европейски грандове, сред които и Ювентус. Резервните варианти са Милан Шкриниар от Интер и Алесио Романьоли от Милан, които също са на 23 г. За нов краен бранител Зинедин Зидан иска Алваро Одриосола от Реал Сосиедад.

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички