Титла? Поредната издънка на Реал поставя под въпрос дори класиране в топ 4


Титла? Поредната издънка на Реал поставя под въпрос дори класиране в топ 4
Снимка: Guliver/GettyImages

3045 0

28 удара, две греди, неотсъдена дузпа и нова загуба за Реал Мадрид. Това изречение сумира представянето на "белия балет" срещу Виляреал - срещу, която "кралете" загубиха като по чудо, след като смачкаха своя съперник, но допуснаха гол в 87', с който допуснаха поражение с 0:1 от "жълтата подводница".

Голът за гостите беше дело на Форналс, който успя да овладее топката след пропуск на Унал и прехвърли блестящо Кейлор Навас за единственото попадение в срещата.

Това е трети пореден провал за Реал Мадрид у дома, след като Барселона обезчести "белия балет" в Ел Класико, а през седмицата Нумансия извъртя 2:2 с "кралския клуб" за Купата на Краля.

И докато фенове и медии продължават да питат дали Реал Мадрид се е отказал от титлата, мястото на действащия шампион в топ 4 изглежда под сериозна заплаха. След днешната среща столичани водят само с точка на Виляреал за 4-ото място, а Севиля може да се изравни с "белия балет" (по 32 точки), ако спечели гостуването си на Алавес.

В самото начало футболистите на "жълтата подводница" започнаха уверено и държаха Реал Мадрид далеч от своето наказателно поле, но всичко се промени в 9'. Иско развинти защитата на съперника и стреля, но топката срещна ръката на Марио Гаспар. Сигнал за дузпа не последва.

Последва истинска канонада към вратата на Ансехо. Кристиано Роналдо и Гарет Бейл пратиха общо 10 удара през първото полувреме, а Асенхо на няколко пъти се отличи с брилянтни намеси, включително и при удар от 25 метра на Марсело.

В 23' Роналдо удари греда от пряк свободен удар, а в 31' отново гредата след опит за прехвърлящ удар спря Роналдо от гол. Бейл пропиля два отлични шанса за гол след центрирания, а най-интересното положение беше в последните минути на полувремето. Иско беше изведен отдясно и пусна страхотен успореден пас за Роналдо. Кристиано беше спънат, но все пак успя да стигне до топката. Заради нарушението обаче той не успя да насочи топката и Асенхо спаси, а съдията отново не отсъди дузпа в полза на Реал Мадрид - поредно спорно решение на рефера.

Малко по-рано пък удар на Бейл летеше застрашаващо към вратата, но топката срещна ръката на Алваро Гонсалес. Дузпа отново не беше отсъдена.

Втората част започна с опасна ситуация за гостите. Черишев пресече подаване и се озова сам срещу вратаря на границата на наказателното поле. Той обаче прати топката в аут.

В следващите минути Реал Мадрид натискаше здраво, но Асенхо направи нови три спасявания, а "кралете" започнаха да действат все по-припряно в нападение. Зинедин Зидан се опита да освежи атаката с включването на Лукас Васкес и Марко Асенсио, които замениха загубилите се Бейл и Иско.

В 80' Васкес нахлу в наказателното поле и успя да подаде на Модрич, който беше на 10 метра от вратата. Хърватинът обаче прати топката над вратата. 5 минути по-късно Асенсио беше блокиран от Трегерос, топката попадна в Роналдо, но той не успя да овладее - аут и 5 минути на надеждата за Реал Мадрид.

И в тези 5 минути "жълтата подводница" нанесе своя удар. След центриране от корнер Виляреал осъществи страхотна контраатака, при която Марсело и Карвахал не успяха да блокират нападателите на съперника. Унал остана сам срещу Навас, като вратарят успя да спаси, но топката остана във Форналс - прехвърлящ удар и 0:1 за гостуващата селекция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички