Тер Щеген спаси Барселона, а съперниковият страж подари победата на "блауграна"


Тер Щеген спаси Барселона, а съперниковият страж подари победата на "блауграна"
Снимка: Guliver/GettyImages

2983 0

Шампионът на Испания Барселона записа много трудна победа в традиционно трудното си гостуване на Реал Сосиедад в испанската Ла Лига. Възпитаниците на Ернесто Валверде се добраха до пълен обрат и успех с 2:1, като големите герои за каталунците бяха двамата вратари - Марк Андре тер Щеген и този на съперника - Херонимо Рули.

През първите 45 минути Барселона не създаде нито едно положение, а още 12' Елустондо даде аванс на Реал Сосиедад. Между 55' и 62' пък вратарят на "блаугранас" се превърна в истински герой, след като спаси на три пъти вратата си от голове, след като трима различни футболисти на домакините останаха сами срещу него.

Тези пропуски костваха твърде скъпо на Сосиедад, тъй като техният вратар - Рули, беше главно действащо лице при двата гола на Барселона. Първо в 63' Суарес се разписа след много слабо избиване на топката от страна на стража, а 3 минути по-късно вратарят увисна при центриране от корнер, падна на тревата и Дембеле реализира на празна врата - 1:2.

Проблемите за Барселона се дължаха най-вече на Лео Меси, който определено нямаше ден. Той не пипна топката в наказателното поле през първото полувреме, а през второто отправи два слаби удара.

Това беше второ поредно успешно гостуване на "блауграна" на "Аноета", като преди това Барселона не беше печелила в 10 поредни гостувани на Реал Сосиедад. Подобно на миналогодишния сблъсък, и този път каталунците спечелиха, след като изоставаха.

Барселона пое контрола върху срещата, но трудно организираше атаките си в заключителната фаза на съперниковото поле. Още при първия си по-сериозен момент пък Реал Сосиедад успя да открие резултата. В 12' топката беше центрирана от пряк свободен удар към лявата половина на наказателното поле. Там Морено с глава успя да свали за Елустондо, който с мощен удар от воле с левия крак разпечата вратата на Тер Щеген - 1:0.

Последва натиск на Барселона, но той продължи да не генерира положения. Сосиедад заложи на контраатаки и Тер Щеген трябваше да се намесва при опасни центрирания в пеналтерията, а Пике на няколко пъти успя да пресече извеждащи подавания в наказателното поле.

В последните 10 минути Барселона натисна по-здраво и Иван Ракитич с глава можеше да изравни след подаване от корнер, но топката мина над вратата. Каталунците имаха и претенции за неотсъдени 2 дузпи, но съдиите, отговарящи за видео повторенията, бяха категорични, че ситуациите не трябва да се преразглеждат - 1:0 до почивката.

Истински фрапантен пропуск направиха домакините в началото на второто полувреме. В 55' Пардо проби отлично в половината на Барселона и изведе отлично Оярсабал. Той обаче, сам срещу вратаря, прати топката над вратата. Барса отговори със слаб удар на Меси, а в 60' Тео Ернандес също изпусна сам срещу вратаря, след като Тер Щеген спаси удара му от близко разстояние - все още 1:0 след час игра.

В 62' Хуанми пък се озова сам срещу вратаря отново, след двойно подаване с негов съотборник, но отново Тер Щеген надделя в сблъсъка с играч на Сосиедад. Тези три пропуска костваха много на Сосиедад, тъй като в 63' резултатът беше изравнен.

При центриране от корнер Пике стреля с глава и вратарят не се намеси особено добре. Топката остана в игра и се получи разбъркване в малкото наказателно поле, където Суарес пръв се ориентира и забоде топката във вратата - 1:1. 2 минути по-късно резервата Коутиньо с типичен пробив пред наказателното поле стреля параболично с десен крак, но вратарят този път се намси добре.

При последвалия корнер стражът увисна и падна на тревата, топката се озова в Дембеле, който мигновено стреля, коженото кълбо се отби в двама играчи на Реал и се озова във вратата - 1:2.

В поседните 5 минути сериозни пропуски направи отново Хуанми, като в 86' той отново беше сам срещу Тер Щеген, но прати топката в аут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички