Тегне ли някаква прокоба над фланелката с №10 на "Сантиаго Бернабеу"?


Тегне ли някаква прокоба над фланелката с №10 на "Сантиаго Бернабеу"?
Снимка: Guliver/GettyImages

3757 0

През 2000 година Флорентино Перес спечели президентските избори в Реал Мадрид с обещанието да доведе Луиш Фиго - най-добрият играч на големия враг Барселона. Разбира се, строителният магнат успява в това свое начинание, а освен това му връчва емблематичната фланелка с №10.

Португалската суперзвезда печели всичко възможно с Реал Мадрид, превръщайки се в една от най-знаковите фигури в модерната история на клуба и в човека, който дава старт на ерата "галактикос". Откакто обаче той напусна "белия балет", фланелката с №10 се оказа твърде тежка за всеки следващ нейн носител.

Началото поставя Робиньо - надеждата на феновете, който трябваше да запази бразилската магия в клуба. Той започна убедително, но в последствие така и не успя да реализира огромния си потенциал, а през 2008 година отпътува в посока Манчестър Сити.

Някои фенове може и да не помнят, но и Уесли Снайдер носеше №10 в "кралския клуб". След страхотен първи сезон обаче, неговата игра отбеляза рязък регрес, а контузиите обрекоха кариерата му на "Сантиаго Бернабеу". Последва трансфер в Интер, където холандският маестро буквално се прероди.

Последва период, в който с фланелката се подвизаваше Месут Йозил - един от най-добрите трансфери (входящи и изходящи) на Реал Мадрид. Дори той обаче не доближи аурата на Фиго и, въпреки че даваше феноменални асистенции, така и не съумя да се превърне в незаменима част от надигащия се испански гигант.

И така последният носител на фланелката с №10 беше Хамес Родригес. В първия си сезон той се включи по страхотен начин, допринасяйки с голове, асистенции и много креативност пред наказателното поле. Но по време на втория и третия сезон той не показа това, което искаше да види Зинедин Зидан и не получи достатъчно игрово време, за да докаже качествата си. И логично се стигна до трансфер в Байерн, където колумбийският плеймейкър има шанс да възроди кариерата си, и то под ръководството на треньора, който го доведе в Мадрид - Карло Анчелоти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички