Реал Мадрид обезличи Валенсия и е на финал за Суперкупата на Испания


Реал Мадрид обезличи Валенсия и е на финал за Суперкупата на Испания
Снимка: Getty Images/Gulliver

7901 0

Реал Мадрид победи Валенсия с 3:1 в двубой за Суперкупата на Испания и се класира на финала на турнира. От тази година форматът е различен, като се играят две полуфинални срещи и една финална в Саудистка Арабия. Възпитаниците на Зинедин Зидан очакват победителя от Барселона - Атлетико (Мадрид), които играят в четвъртък вечер.

"Белия балет" тотално надигра "прилпите" и заслужено се поздрави с успеха. Тони Кроос, Иско и Модрич отбелязаха за мадридчани, докато Парехо се разписа в добавеното време от дузпа.

Реал Мадрид бе по-добрият отбор в началните 15-ина минути, като държеше много повече топката, а Валенсия показа, че ще разчита предимно на контраатаки. Каземиро стреля отдалеч още в 3', но опитът не бе достатъчно добър. В 5' Рафаел Варан засече центриране с глава, но Доменех направи страхотно спасяване.

В 15' обаче той не успя да направи нищо и допусна голяма грешка, след като позволи да се стигне до попадение директно от корнер, изпълнен от Тони Кроос. Той видя, че стражът на Валенсия дава указания на свой съотборник и се възползва по най-добрия начин от това.

Малко след това и Каземиро опита да изненада неприятно Хауме, но този път той внимаваше и не позволи да бъде прехвърлен. В 24' Торес имаше претенции за дузпа, но реферът не видя нарушение на Каземиро. "Прилепите" опитаха да заиграят малко по-атакуващо, като в 29' Гамейро влезе в наказателното поле, но не се възползва от добрата ситуация и стреля доста неточно. Десет минути след това мадридчани стигнаха до второ попълнение. Валверде видя пространство и промущи топката в наказателното поле към Модрич. Хърватинът стреля, но право в тялото на противников играч, при добавката Иско овладя и вкара втори гол за Реал. В края на полувремето Лука Йович направи невероятен пропуск, след като Иско нацели гредата с глава, а сърбинът от около метър не успя да преодолее стража на Валенсия.

И през втората част ситуацията на терена не се промени. Реал Мадрид продължи да атакува, докато Валенсия просто не знаеше как може да противодейства. В 60' Лука Модрич подаде към Валверде, който не успя да придаде достатъчно сила и насоченост на удара си, за да причини проблеми на Доменех и вратарят изгледа как топката премина встрани от дясната му греда. 5 минути след това обаче Модрич успя да се разпише, след като получи пас малко пред наказателното поле, успя да се справи с двама бранители и с външен фалц намери далечния ъгъл на вратата.

В 75' за първи път в срещата Куртоа трябваше да се намеси по-сериозно. Влезлият като резерва Макси Гомес стреля малко пред наказателното поле, но стражът на "белия балет" бе на място и отрази удара. Зинедин Зидан направи три смени, след като резултатът стана 0:3. На мястото на Менди, Лука Йович и Лука Модрич бяха пуснати в игра Марсело, Мариано и Хамес Родригес. В заключителните минути "прилепите" имаха малко повече атаки, което се дължеше и на ниското темпо от страна на Реал.

В самия край на двубоя Валенсия успя да върне едно попадение от дузпа. След намесата на ВАР бе отсъдена заради игра с ръка на Серхио Рамос, а Парехо бе точен от бялата точка за 1:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ВАЛЕНСИЯ: Доменех, Васс, Гарай, Габриел, Гая, Коклен, Кондогбия,  Парехо, Солер, Гамейро, Торес

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Менди, Каземиро, Крос, Валверде, Модрич, Иско, Йович

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Победителят от днес ще изправи срещу победителя от от двойката Барселона - Атлетико (Мадрид). Правилата на турнира предвиждат само един мач. Ако в редовното време бъде фиксирано равенство, отборите ще играят още 30 минути. При ново равенство ще се изпълняват дузпи. Реал Мадрид беше победен само веднъж в последните си двадесет срещи и е в серия от четиринадесет мача без загуба.

"Белия балет" започна годината с категорична победа с 3:0 при визитата си в Хетафе. Мачът ще се проведе в Саудитска Арабия. Реал не може да разчита за двубоя на новата си звезда Еден Азар, както и на контузените Асенсио, Бензема и Бейл. Валенсия най-вероятно ще играе без Гедеш и Родриго Морено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички