Спортният директор на Барселона обяви от какво зависи бъдещето на Валверде

Спортният директор на Барселона Ерик Абидал защити треньора на тима - Ернесто Валверде, както и решението на клуба да го задържи след срива в Шампионска лига миналата година и отпадането от Ливърпул.

"Винаги има дебат за Валверде. Същото нещо се получи след двубоя в Рим, а след това и след Ливърпул. Заради един резултат не можеш да считаш целия сезон като лош. В подобни случаи може да обвиниш веднага треньора, но трябва да се анализира всичко случило се. Играчите и треньорът са еднакво виновни. Някои неща във футбола просто не могат да се обяснят", заяви Абидал.

Стана ясно кой е щял да поеме Барселона, ако Валверде не бе преподписал

Френската футболна легенда Тиери Анри е бил вариант за старши треньор на Барселона миналото лято. Според "Mundo Deportivo", той е щял да поеме ка...

"Не знам дали това в момента е последният сезон на Валверде в Барса, защото той ще реши. Единствено мога да кажа, че наскоро говорихме с него по темата. Той ще реши, когато му дойде време. Той ще си каже. Ясно е, че ъдещето на Валверде зависи от резултатите му. Виждате, че му харесва да работи това. Но в крайна сметка - в зависимост от това как се чувства - само той може да каже дали иска да продължи тук”, добави Абидал предб Mundo Deportivo.

А към кой играч стана ясно, че от клуба имат голям интерес - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!