Смъртоносно дуо като никое друго


Смъртоносно дуо като никое друго
Снимка: Guliver/GettyImages колаж: Sportlive.bg

3606 0

Тук няма да прочетете за Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Нито за Меси и Неймар. Погба и Златан Ибрахимович все още не попадат в графата "смъртоносно дуо". Но и никой не очакваше точно тази двойка, на която са посветени следващите редове, да се превърне в ужас за противниковата врата. Въпросното дуо е съчетание от германска прецизност и испанска страст. Накратко - Кроос и Рамос.

Надали някой е предполагал, че полузащитник и бранител могат да формират нападателно дуо, което да носи голове, още повече с такава стойност, каквато определено носят комбинациите между №8 и №4 в състава на "белия балет". Но с 10 гола в последните сезон и половина Кроос и Рамос решиха не един или два двубоя в полза на 11-кратния европейски шампион.

Това беше доказано за пореден път на "Естадио Сан Паоло", когато Реал Мадрид имаше крещяща нужда от гол, за да спре устрема на "партенопей". И нито Роналдо, нито Бейл, нито Бензема съумяха да го сторят, а отговорността се падна на капитана - в 51' той засече категорично поредното изпипано до сантиметър центриране на Тони Кроос и поведе своите към обрат. Последва втори негов гол от същата комбинация (макар че голът е записан на името на Дрийс Мертенс, но заслугата е изцяло на Рамос) и Реал вече водеше. Мората фиксира крайното 3:1 в края, но какво щеше да стане, ако го нямаше смъртоносното дуо, чиято работа определено не трябва да е отбелязването на голове. Но съдбата направи така, че най-важните голове в последните 3 години да бъдат отбелязвани от Рамос. А Кроос е неговият "ангел хранител" - в буквално и в преносно значение.

Капитанът на "белия балет" има удоволствието при всяко статично положение да получава пасове от играчи от световна класа - Модрич, Иско, Хамес, преди това Йозил и Анхел Ди Мария. Но всеки път, когато Кроос се насочи към флагчето, маркиращо мястото, от което се изпълнява корнер, или се приготвя да центрира от пряк свободен удар, защитата на съперника трепери. Защото дори в подсъзнанието на всеки бранител се появява усещането, че след секунди коженото кълбо ще полети към наказателното поле. И някак, измежду всички играчи, то ще намери Рамос, който, както всеки път през последните години, ще реши всичко в полза на "белия балет".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички